07. nov. 2022 - 17:57

Første løsgænger efter valget: Mette Thiesen melder sig ud af Nye Borgerlige

Foto: Folketinget


Folketingsmedlemmet Mette Thiesen har valgt at melde sig ud af Nye Borgerlige mindre end en uge efter Folketingsvalget. Hun bliver fremover løsgænger.

Det hele bunder i en strid, hvor Mette Thiesens kæreste bl.a. mødte op til valgfesten i sidste uge og overfaldt en ansat i partiet, der tidligere har været i et forhold med Mette Thiesen. Der er også nogle, der har beskyldt Mette Thiesen for at have truet den partiansatte.

“Lige nu har jeg brug for at tage noget tid med min familie og finde ro i, at jeg har truffet beslutningen om ikke længere at være medlem af Nye Borgerlige og dermed fra dags dato er løsgænger i Folketinget,” skriver Mette Thiesen på sin Facebook-side.

Den 40-årige politiker tager afstand fra kærestens handling på valgaftenen.

LÆS OGSÅ: Drabsmistænkt 24-årig blev anholdt på Center Sandholm

Der skulle have været ekstraordinært møde om sagen i partiets hovedbestyrelse senere mandag. Partiets formand, Pernille Vermund, havde i den forbindelse lagt op til at ekskludere Mette Thiesen.

Hovedbestyrelsesmødet bliver gennemført, men den ekstraordinære del er aflyst, efter at Mette Thiesen har meldt sig ud af partiet, som herefter kun har fem mandater i Folketinget.

I sidste valgperiode var der 32 af de valgte politikere i Folketinget, der undervejs meldte sig ud af deres parti for enten at blive løsgængere eller at gå over til et andet parti.

Pernille Vermund har opfordret Mette Thiesen til i stedet at nedlægge sit mandat og overlade pladsen i Folketinget til sin suppleant.