13. dec. 2022 - 20:39

BREAKING: Danmark har fået ny regering

Presse-fotos.dk


Den kongelige undersøger Mette Frederiksen meddeler nu, at Danmark har fået en ny trepartis regering.

En regering bestående af Socialdemokratiet, Moderaterne og Venstre bliver nu dannet.

Det fortæller Mette Frederiksen efter et møde med dronning Magrethe på Amalienborg tirsdag aften.

about:blank

Hun oplyser, at regeringen på torsdag vil blive præsenteret.

“Det er de her tre partier, der er blevet enige om at tage det fælles ansvar. I morgen holder vi pressemøde med de tre partileder, hvor vi ikke går hele regeringsprogrammet igennem, men hvor vi præsenterer hovedtrækkene, og hvad vi vil, og så præsenteres den nye regering på torsdag,” fortæller Mette Frederiksen ifølge B.T..

Også Kongehuset bekræfter torsdag aften, at en ny regering vil blive dannet.

‘Forhandlingslederen, den fungerende statsminister (Mette Frederiksen red.), har i dag, tirsdag den 13. december 2022, orienteret Hendes Majestæt Dronningen om, at hun har gennemført forhandlinger med repræsentanter for partierne i Folketinget og oplyst, at der under hendes ledelse vil kunne dannes en regering bestående af repræsentanter for Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne, som støttes af et flertal i Folketinget,’ oplyser Kongehuset i en pressemeddelelse.

‘Det forventes, at Hendes Majestæt Dronningen modtager den nye regering på torsdag den 15. december 2022,’ lyder det endvidere.

På Facebook bekræfter også formand for Moderaterne Lars Løkke Rasmussen, at en ny regering vil blive dannet.

‘For snart 4 år siden åbnede jeg døren på klem. Til det brede samarbejde henover midten. For Danmark er bedre tjent med samarbejde og kompromiser end ultimative krav. Derfor glæder jeg mig virkelig til at fortælle om alt det, vi sammen har arbejdet på. Alt det, vi nu er enige om at samarbejde om. For os alle sammen. For Danmark,’ skriver Moderaternes formand.