20. jun. 2024 - 12:43

Politiet sigter dømt krænker for nye krænkelser af børn




Politiet har udvidet sigtelserne mod en 22-årig mand i en sag om befamling af mindreårige. Mand er tidligere dømt for krænkelser af børn.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse torsdag.

Manden blev i december 2023 idømt halvandet års fængsel for i mange tilfælde at være gået ind i folks huse om natten, hvor han befølte børn på fødderne.

Han ankede dommen og blev i februar sat på fri fod, indtil ankesagen kan komme for landsretten.

I mellemtiden har den 22-årige ifølge politiet begået nye lovbrud. I maj blev han varetægtsfængslet for blufærdighedskrænkelse af en 11-årig pige, som han angiveligt trængte ind til, mens hun sov.

Og torsdag kom nye sigtelser til. Der er tale om forbrydelser, som skulle være begået i april i år.

– Vi mener at have beviser for, at han en nat i april har været i et hus i Roskilde, hvor der lå to mindreårige piger og sov.

– Den ene af pigerne befølte han og filmede, og vi mener også, at han har berørt hende i en grad, så det det falder ind under straffelovens bestemmelse om voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje på grund af pigens alder, siger senioranklager Pernille Bach Fredin i pressemeddelelsen.

Og fordi det blev filmet, er manden også blevet sigtet for at være i besiddelse af overgrebsmateriale – børneporno.

Den 22-årige er torsdag blevet præsenteret for de nye sigtelser i et retsmøde, hvor der skulle tages stilling til, om hans varetægtsfængsling skulle forlænges. Det blev den i yderligere fire uger.

Han har erkendt sig skyldig i de nye sigtelser, men ville ikke udtale sig, oplyser politiet i pressemeddelelsen.