28. jun. 2024 - 10:39

Politiet advarer mod svindlermails fra Brobizz




Politiet advarer mod falske mails, som foregiver at være fra Brobizz, hvor svindlere forsøger at narre kreditkortoplysninger fra ofre.

Det er politiets National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK), som på det sociale medie X kommer med advarslen.

Svindlerne forsøger med mailen at få modtageren til at klikke på et link. I mailen står der, at man skal opdatere sine betalingsoplysninger.

Følger man linket, dirigeres man ind på en hjemmeside, hvor man bliver bedt om at logge på med MitID.

– Gør du det, giver du svindlerne fuld adgang til dit betalingskort, skriver NSK, som opfordrer til, at man sletter mailen.

På hjemmesiden hos Brobizz, som varetager betalingsløsninger for blandt andet Storebæltsbroen, advarer selskabet også selv mod de falske mails.

Selskabet oplyser, at en ægte Brobizzmail vil være udsendt fra en af fem følgende mailadresse: [email protected][email protected][email protected][email protected][email protected].

Kommer mailen fra en anden afsender, vil der være tale om en falsk mail, og Brobizz opfordrer ligesom politiet til, at man sletter mailen.

Fænomenet, hvor svindlere gennem eksempelvis falske mails forsøger at lokke oplysninger ud af folk, kaldes “phishing”.

Skulle man være kommet for skade at være kommet til at give sine oplysninger, bør man kontakte sin bank og i øvrigt være opmærksom på sine konti og holde øje med, om der sker mistænkelige bevægelser.