26. jan. 2023 - 22:18

Paludan vil brænde koran i København – hver uge




Rasmus Paludan planlægger at afbrænde koraner foran den tyrkiske ambassade i København – hver uge. Han stopper først, når Sverige bliver optaget i Nato.

Det skriver svenske Aftonbladet.

Dermed tager Rasmus Paludan striden mellem Sverige og Tyrkiet med til Danmark. Her planlægger den racismedømte politiker at møde op foran den tyrkiske ambassade i Købenavn indtil Tyrkiet siger ja til at optage Sverige i Nato.

“Jeg kommer til at brænde en koran foran den tyrkiske ambassade i København hver fredag, indtil Sverige lukkes ind i Nato”, siger Paludan.

LIGE NU LÆSER ANDRE: Hjemmehjælper havde samleje med 60-årig kørestolsbruger: Nu er han frifundet

Da Rasmus Paludan brændte koranen foran den tyrkiske ambassade i Sverige, gjorde han processen endnu sværere for Sverige, der kun mangler Tyrkiets accept for at blive optaget. Sverige besluttede, at man ikke vil gøre ‘demonstrationen’ ulovlig, men man tog afstand fra sådanne handlinger.

Denne udmelding gjorde, at den tyrkiske præsident, Tayyib Recep Erdogan, aflyste et planlagt møde med Sverige og Finland. Her skulle parterne diskutere processen for en eventuel svensk optagelse i Nato.

Hvis Sverige bliver optaget i Nato, så stopper koranafbrændingerne også, siger Rasmus Paludan til Aftonbladet.

“Jeg giver også et løfte om, at når han lukker Sverige ind i Nato, så kommer jeg aldrig i hele mit liv til at brænde en koran foran en tyrkisk ambassade igen”, lyder det fra Rasmus Paludan til Aftonbladet.

Rasmus Paludan planlægger tre koranafbrændinger på tre forskellige steder i København.

 Det skal angiveligt finde sted ved en moské, ved den russiske ambassade og ved den tyrkiske ambassade, skriver Aftonbladet.