10. mar. 2023 - 12:28

Over 100.000 danskere i kø: Men de bliver skuffede




Fredag middag var over 100.000 mennesker i kø på Skats hjemmeside. Køen blev sat på pause, men er nu åben igen.

Det fremgår af Skats hjemmeside.

– Du kan ikke logge på TastSelv lige nu. Vi beklager og retter fejlen hurtigst muligt. Forlad køen, og log på igen senere, stod der, på hjemmesiden fredag før middag.

Det er endnu ikke muligt at se sin årsopgørelse. Den officielle åbningsdag er mandag 13. marts, men tidligere år har Skattestyrelsen åbnet årsopgørelsen allerede fredagen inden.

Jan Møller Mikkelsen, der er underdirektør i Skattestyrelsen, bekræfter at styrelsen oplever, at mange forsøger at logge ind på hjemmesiden.

– Det er dejligt, at der er så stor interesse, men I er alt for tidligt på den, udtaler Jan Møller Mikkelsen i en skriftlig kommentar.

– Årsopgørelsen er endnu ikke åben. Vi arbejder på at få systemerne klar, og lover alle får besked, så snart vi åbner.

Den forventede ventetid er på over en time.

Årsopgørelsen er en opgørelse over din skat for sidste år. Den kommer i marts og viser, hvad du endte med at have af indkomst, og hvad du betalte i skat. Derfor kan man også se, om man skal betale penge eller have penge tilbage.

Der er frist for at rette i årsopgørelsen den 1. maj. Den 3. juli er fristen for at indbetale din restskat uden at skulle betale et procenttillæg oven i.

Sidste år blev der udbetalt cirka 19,9 milliarder kroner til 3,7 millioner borgere. Omvendt blev der opkrævet godt 8,4 milliarder.