05. aug. 2024 - 13:16

Optrin foran sultne gæster: Mand anholdt i drive-in




Lørdag aften rullede en politipatrulje ind på en Drive-in McDonald’s. Det skete i kølvandet på, at en bilist havde forsøgt at bestille mad, men var så beruset, at vidner tilkaldte politiet.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands i deres døgnrapport fra weekenden.

Den 64-årige mand, der sad bag rattet, blev anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han politiet tog kontakt til ham i McDonald’s Drive-in på Ringstedgade i Roskilde. Alkometeret afslørede nemlig en tårnhøj promille, der var langt over det tilladte.

Grænsen for spritkørsel i Danmark er, som bekendt 0,5, hvilket manden tilsynladende havde glemt i farten. Den 64-årige mand fra Vestegnen havde nemlig en promille, der viste over 2,0, da ordensmagten bad ham blæse i alkometeret. Det resulterede også i, at hans bil blev beslaglagt.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Illustrationsfoto

Spritbilisten havde heller intet gyldigt kørekort at fremvise betjentene – dette havde han fået inddraget i en anden sag om spirituskørsel.

På trods af den høje promille, afviste manden at have indtaget store mængder alkohol. Han havde brugt sin dag til biltræffet Viking Run på Dyrskuepladsen, men nu står han muligvis snart selv uden køretøj. Promillens størrelse gjorde nemlig, at sagen er omfattet reglerne om vanvidskørsel.

Retten vil senere tage en beslutning om, hvorvidt bilen bliver endeligt konfiskeret.