11. jan. 2023 - 11:47

NYT KÆMPE STUDIE: Så meget kaffe må du drikke
Danmark ligger helt i top når det kommer til at drikke mest kaffe. Danmark er nemlig det fjerde mest kaffedrikkende land i verden – kun overgået af Finland, Norge og Island. Nyt stort studie giver nu et svar på hvor stor en mængde kaffe man egentlig må drikke på daglig basis.

Et nyt, stort studie foretaget i Japan har i 19 år fulgt 6.500 mænd og 12.000 kvinder. Studiet konkluderer, at det ikke er alle, der bare kan drikke løs af kaffe uden negative konsekvenser.

Det skriver det tyske magasin Focus.

Ifølge studiet skal en gennemsnitsperson ikke drikke mere end tre til fire kopper kaffe om dagen. Det bliver faktisk anbefalet, at drikke lige netop den mængde, da det kan være med til sænke risikoen for blandt andet hjerte- og karsygdomme, leverkræft, Parkinson og sukkersyge.

Hvis man har for højt blodtryk, så skal man dog holde lidt igen med kaffedrikkeriet. Her anbefales en til to kopper om dagen. Drikker man mere, så vil risikoen for hjerteproblemer blive dobbelt så stor.

“Ud fra vores kendskab er dette det første studie, som påviser sammenhængen mellem at drikke to eller flere kopper kaffe om dagen og dødelighed blandt mennesker med forhøjet blodtryk,” siger Hiroyasu Iso, der er chef for det japanske studie.

Det skal dog siges, at personer med for højt blodtryk dog ikke helt behøver at droppe kaffen, da en lille mængde faktisk kan virke positivt på hjertet.

ONP.DK OPDATERER DIG MED DAGLIGE NYHEDER PÅ INSTRGRAM – FØLG OS HER