30. aug. 2024 - 9:15

Mystisk mand stadig på rov: Står pludselig i folks huse om natten




To byer på Sjælland er efterhånden på den anden ende. De har igennem den sidste uges tid døjet med en mystisk mand, der går rundt i nattens mulm og mørke og pludselig står han inde i folks private hjem. Manden tager sjældent noget, og har endnu ikke gjort nogen noget, men hvad vil han?

Tina Olsen er et af de nyeste navne på listen, der har haft den uhyggelige oplevelse at få en uindbudt gæst ind i huset midt om natten.

Hun faldt i søvn på sofaen og vågnede med et sæt midt om natten, da døren til bryggerset pludselig blev åbnet.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Illustrationsfoto

‘Heldigvis har vi en vagthund, og hun reagerer på, at jeg reagerer. Så hun farer derud, og han når aldrig længere end bryggerset,’ siger Tina Olsen til B.T.

‘Jeg kan høre, han løber sin vej. Og min hund løb efter ham ned til en sti og går fuldstændig amok. Jeg får hende kaldt til mig og vækket min mand’

Den skrækkelige oplevelse er Tina Olsen langt fra alene om at have gået igennem.

Borgere i Gadstrup og Viby Sjælland har på det seneste rettet mange henvendelser til Midt- og Vestsjællands Politi, vedrørende en mystisk mand, der går rundt på folks adresser om natten.

I de fleste tilfælde forsøger manden at tvinge sig adgang til deres hjem. I nogle tilfælde, som med Tina Olsen, lykkes det manden, og så står han lige pludselig i et fremmed hjem midt om natten.

‘Det har været virkelig ubehageligt. Virkelig, virkelig ubehageligt,’ siger Tina Olsen, som bor i Viby Sjælland, og fortsætter:

‘Også fordi vi ved ikke, hvad han vil. Hvad er det, han vil? Vil han kigge på én, mens man sover? Mig bekendt har han kun stjålet noget et sted, så det er ubehageligt. Jeg er rystet over det.’

Hvem er han og hvad vil han

Politiet har ikke kunnet fastslå om den uhyggelige mand fra Gadstrup eller Viby Sjælland er den samme.

Tina Olsen fortæller til B.T. at hun er sikker på at det er den samme. Ud fra de billeder de har delt med hinanden og i diverse lokalgrupper, så er hun ikke i tvivl.

‘Det fylder meget. Og det er hurtigt blevet et samtaleemne. Sådan er det i små lokalsamfund.’

Tina olsen forklarer hvordan hun ikke plejede at låse sine døre, men det er hun begyndt på nu, efter at den mystiske mand var kommet ind i hendes hjem.

‘Vi bor i fredeligt område og kender vores naboer. Og hos os skal døre låses med nøgle indenfor. Og jeg er måske lidt panisk; hvis der opstår brand, skal jeg komme hurtigt ud. Men ellers tænker man jo, at sådan noget (indbrud, red.) ikke sker her.’

‘Men nu skal vi tage vores forholdsregler,’ siger Tina Olsen og tilføjer, at hændelsen er meldt til politiet.

Midt- og Vestsjællands Politi har onsdag oplyst til B.T., at sagen efterforskes:

‘Vi vurderer, at vi ligger på en halv snes henvendelser. Vi har haft en forøget patruljering i området om natten med civile køretøjer, men uden at støde på manden.’