16. jan. 2023 - 15:20

Mega komet kan ses fra jorden




D. 21 januar hvor vi har nymåne vil det være godt at stå et mørkt sted og kigge op mod aften/nattehimlen. Men hvorfor hulen skal man dog det? Jo, hvis du er interesseret i universet og dets historie, så er det en god ide at kigge op.

En kæmpe komet vil være til syne og den kan du se med det blotte øje d. 21 januar og dagene frem til 1. februar. 

Kometen som har fået navnet C/2022 E3 (ZTF)’,  er 42 millioner kilometer fra jorden når den er tættest på os. Kigger man på størrelsen af den, så er det en ordentlig fætter. Den er nemlig 500 kilometer i diameter.

Kometen C/2022 E3 (ZTF)’, blev opdaget sidste år. Har man ikke mulighed for at se den i disse dage, så skal du vente hele 50.000 år på muligheden igen.


Vil du vide præcist hvor den er bedst at se, så går den i en bane mellem Karlsvognen og Nordstjernen – det er imellem de to man skal kigge.


Så hvis det er stjerneklart og man står et mørkt sted og ikke bliver forstyrret af lys, så er det et fascinerende syn. Kometen vil ikke være som et stjerneskud, der bare forsvinder efter 1 sek. Her har den en lang lysende hale efter sig og kan ses i flere dage som skrevet.

ONP.DK OPDATERER DIG MED DAGLIGE NYHEDER PÅ INSTRGRAM – FØLG OS HER