10. feb. 2024 - 10:38

Mand anholdt med over 100.000 ecstasy-piller i bilen

Illustrations foto


Politiet har natten til fredag anholdt to mænd ved Løgumkloster ved Tønder, efter fund af stor mængde stoffer. 

Betjente fra UKA Vest stoppede natten til fredag en varebil ved Løgumkloster ved Tønder som tidligere på natten havde krydset den dansk-tyske grænse. 

Føreren af varevognen var en serbisk mand på 39 år hvis optræden var mistænkelig, og det fik betjentene til at gennemsøge køretøjet som gav en stort fund. 

Det gav manden tilladelse politiet tilladelse til at gennemsøge køretøjet hvorefter politiet hurtigt fandt frem til 103.800 ecstasy-piller fordelt i poser. 

(Artiklen forsætter efter billedet)

Illustration foto

Den 39-årige serbiske mand blev herefter anholdt, og fredag klokken 13 blev han fremstillet i grundlovsforhør i retten i Sønderborg, hvor han blev varetægtsfængslet i 4 uger. 

Manden nægter sig skyldig. 

Syd- og Sønderjyllands Politi har ikke yderligere kommentarer til sagen af hensyn til efterforskningen. 

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi.

Syd og Sønderjylland politi skriver i en pressemeddelelse:

UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseområdet, ligesom afdelingen analyserer, efterforsker og moniterer grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen – eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland’. 

Læs også: Politiet skyder mand: Gik mod politiet med kniv