08. feb. 2023 - 11:23

Mærkværdigt fund i dansk lufthavn: Det havde tolderne aldrig set før!




Tolderne i Billund lufthavn gjorde i midten af januar et mærkværdigt fund ved en stikprøvekontrol.

Fire rejsende fra Afrika havde nemlig medbragt noget i sine kufferter, som tolderne aldrig havde set lignede før – nemlig hele 81 kilo honning fordelt i en masse forskellige flasker.

Tolderne vidste til at starte med ikke, hvad flaskerne indeholdte, men så blev gjort opmærksomme på, at det var honning, som de fire rejsende havde taget med fra Afrika. Det skriver B.T.

Kontroldirektør i Toldstyrelsen, Michael Lund, fortæller følgende i en pressemeddelelse onsdag:

“Tolderne spurgte, hvad der var i flaskerne. En af de rejsende fortalte, at der var tale om honning. I alt havde de medbragt 13 flasker med et samlet indhold på godt 81 kilo, der var til venner og bekendte, forklarede den rejsende. Men da honningen ikke må indføres, blev den tilbageholdt.”

Ifølge fødevarestyrelsen er det ikke tilladt at medbringe så meget honning på én gang – grænsen går nemlig ved to kilo på honning udenfor EU. De fire rejsende fik konfiskeret deres honning, men fik derefter lov at rejse videre.

“Vi ser med jævne mellemrum forsøg på at importere fødevarer fra udlandet, men det er ikke hverdag vi ser honning og i de mængder. Vores toldere ved grænserne og i postcentrene tilbageholder indførselsforbudte fødevarer og overdrager dem efterfølgende til Fødevarestyrelsen,” siger Michael Lund.

Toldstyrelsen oplever med jævne mellemrum meget usædvanlige ting, som rejsende prøver at medringe fra udlandet. I 2021 prøvede en rejsende fra USA at medbringe to krokodillehoveder med gennem tolden i Københavns Lufthavn.