03. sep. 2024 - 16:37

Mads Mikkelsen: Jeg reddede Jarls liv




Mads Mikkelsen og Jarl Friis-Mikkelsen har været venner i en årrække, men i 2002 fik skuespiller-kollegaernes venskab en dybere dimension.

Jarl Friis-Mikkelsens bil brød nemlig på dramatisk vis i brand nær Hans Knudsens Plads på Østerbro, og her kom Mads Mikkelsen ham til undsætning.

‘Jeg reddede Jarls liv for mange år siden på Lyngbyvejen. Hans bil brændte. Så løb jeg ud og sagde: ”Lad være med at gå ind i bilen,” fortæller Druk-skuespilleren til Her & Nu.

Sammen med Jarl forsøgte han derudover at lede de øvrige biler udenom af frygt for at bilen ville eksplodere.

I et interview med Euroman har Jarl Friis-Mikkelsen tidligere beskrevet den dramatiske episode.

‘Før Beetlen havde jeg en spritny Audi A5 Cabriolet. Det startede med en Mercedes 450 SL, men den brændte sammen på Helsingør-motorvejen. Der skete en eksplosion i karburatoren, og politiets tekniske afdeling stod uden forklaring. Det skete lynhurtigt, og til mit store held lå jeg i krybesporet. Ellers havde jeg nok taget mit sidste åndedrag. Heldigvis lå Mads Mikkelsen lige bag mig, og sammen hjalp vi folk udenom – vi troede jo, at lortet eksploderede. Folk gav os thumbs up og troede, det var en filmoptagelse,’ nævnte han blandt andet dengang til mediet.

58-årige Mads Mikkelsen og 72-årige Jarl Friis-Mikkelsens venskab blev grundlagt for 30 år siden.

Dengang arbejdede den unge skuespiller som danser på underholdningsshowet Harry Måneskin, som Jarl stod i spidsen for.

I forbindelse med en udstillingen af tv-værtens nye billeder Jarl bag masken, har Druk-skuespilleren udtalt, at sin daværende chef var verdens bedste.