17. feb. 2023 - 20:32

Nordjyllands Politi fraråder al unødig udkørsel

Politi med hjelm i stormen 'Otto'
Foto: Presse-fotos.dk


Gavle og tage, som river sig løs, skaber farlige situationer i Nordjylland. Politiet fraråder unødig udkørsel.

Nordjyllands Politi fraråder al unødig udkørsel i hele Nordjylland grundet stormen Otto, som har ramt Danmark fredag.

Det skriver politikredsen i en pressemeddelelse.

– Som situationen ser ud lige nu, vurderer vi, at det er nødvendigt at fraråde al unødvendig udkørsel. Hvis du allerede er taget afsted, så kør direkte og forsigtigt hjem, så snart du har mulighed for det, siger vagtchef Lau Larsen i pressemeddelelsen.

Antallet af hændelser, som politiet og beredskabet i Nordjylland skal rykke ud til på grund af stormen Otto, er omkring klokken 20 fredag aften stigende, tilføjer vagtchefen.

– Generelt må vi sige, at vi lige nu ikke har mulighed for at rykke ud til alle anmeldelser. Nogle ting må vente, indtil stormen er løjet af, siger Lau Larsen i meddelelsen.

Politikredsen nævner, at der blandt andet er løsrevne gavle og tage på større beboelsesejendomme, som skaber farlige situationer.

Tidligere fredag aften oplyste Nordjyllands Politi, at de var rykket ud til ejendommene på Granlien 53-31 i Aalborg. Her er et tag ved at rive sig løst. Politiet beder beboerne blive indendørs.

Der er også faldet en gavl ned på en større ejendom, som ligger på Thulevej i Aalborg. Her er beboerne blevet evakueret fra bygningen.

Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) skriver på Twitter, at det kraftigste vindstød, man har målt indtil videre, er i Hanstholm. Her blev der målt et vindstød på 38,1 meter i sekundet.

Stormen Otto gik i land i Nordjylland fredag eftermiddag.

Otto bliver storm nummer 15, der er blevet navngivet, som rammer Danmark.

Navnene på de 14 første har været Allan, Bodil, Carl, Dagmar, Egon, Freja, Gorm, Helga, Ingolf, Johanne, Knud, Laura, Malik og Nora.