02. dec. 2022 - 16:25

Pizzeria uddeler gratis mad til hjemløse frem til 24. december




For fjerde år i træk giver pizzeriaet mad til hjemløse hele julen.

Gökhan Hasan og hans bror fik en smuk og rørende idé tilbage i 2018. De er ejere af pizzeriaet ’Kebab og Pizza’ i Herlev og startede for fire år siden med at uddele gratis kebab og sodavand til hjemløse i juleperioden. Det har alle år været en stor succes, men har de seneste to år virkelig taget fart.

”Vi gør det for at hjælpe mennesker i nød og give de virkelig trængende en hjælpende hånd. De seneste to år har vi sat et kæmpe skilt på ruden, og derefter er der bare kommet flere og flere mennesker. Folk i det miljø kender i hinanden og fortæller det videre. Der kommer omkring 10 personer om dagen”.

Fra 1. december og helt frem til juleaften kan alle hjemløse komme forbi pizzariaet på Herlev Hovedgade nr. 113, hvor Gökhan og hans bror står klar til at give en god kebab og en sodavand til de trængende.

Der kommer mennesker af alle afstamninger. Østeuropæere, grønlændere, danskere og alle mulige forskellige personer. Det er bare dejligt at kunne hjælpe mennesker, der virkelig har brug for det”, siger Gökhan og fortsætter:

”Jeg oplevede noget meget rørende sidste år. Der kom en gruppe på fire mennesker. Det er også en lidt sørgelig historie. Den ene sagde, at han ikke havde spist på ’restaurant’ i flere år, og at han derfor havde taget sit fineste tøj på – og det her er jo bare et kebab-sted. Det var rørende og han blev rigtig glad”.

Gökhan og hans bror købte pizzeriaet i Herlev for seks år siden, men er som mange andre ramt af de høje energi og råvarepriser i øjeblikket. De har dog som udgangspunkt stadig planer om at blive ved med at dele mad ud til hjemløse i julen de næste mange år.

Følg ONP.dk på Facebook for dine daglige nyheder