19. mar. 2023 - 15:49

Lise Nørgaards datter er død




Arkivfoto

Lise Nørgaards datter, Anne Flindt Christiansen, er død i en alder af 80 år.

Ifølge bt.dk døde Anne Flindt Christiansen 14. marts – kun et par måneder efter, at hendes mor gik bort i en alder af 105 år.

Anne Flindt Christiansen døde efter kort tids sygdom.

Hun overleves af sin tvillingsøster, Bente Flindt Sørensen, og sin lillesøster, Dorte Myhre, der er tre år yngre.

Børneflokken havde en storebror, Christian, men han gik bort i en alder af 58 år tilbage i 1999.

Alle var børn af Lise Nørgaard og hendes første mand, Mogens Flindt Nielsen. Senere blev Lise Nørgaard gift med journalist på Politiken, Jens Nørgaard, men de fik ikke børn sammen.

LÆS OGSÅ: Se billederne: Lise Nørgaards sidste rejse

Lise Nørgaard blev berømt både for sin journalistik og sit forfatterskab. Anne Flindt Christiansen gik dog i modsætning til lillesøsteren Dorte ikke i sin mors fodspor. I stedet gjorde læste Anne Flindt Christiansen jura, og hun fik en flot karriere i erhvervslivet, hvor hun endte som administrerende direktør i Funktionær-Pension.

Sammen med søsteren Bente blev hun desuden dansk mester i damedouble i badminton.

Forholdet mellem Lise Nørgaard og børnene var ikke problemløst hele vejen igennem.

Lise Nørgaard valgte i 1948 at forlade fødebyen Roskilde for at blive ansat som journalist på Politiken i København. Det var ikke muligt at skaffe en fornuftig bolig til hele familien, så Lise Nørgaard boede alene, mens børnene blev boende hos deres far i Roskilde i en årrække.

Børnene følte i den forbindelse et savn, men forholdet mor og børn imellem blev bedre og mere harmonisk i løbet af årene.