09. aug. 2024 - 10:25

Kvinde udsat for grumt hjemmerøveri




En mand og en kvinde blev tirsdag aften anholdt, efter de havde begået et voldsomt hjemmerøveri.

Politiet mener, at gerningsmændene, en 45-årig mand og en 21-årig kvinde, den 29. juli var taget hjem til en kvinde. Her røvede de hende, truede hende og udsatte hende for vold. Sidstnævnte indebar blandt andet brændemærkning.

Det oplyser Henning Præstegaard, fra lokalpolitiet i Herning, til TV Midtvest, der bringer historien.

“Den forurettede bliver truet på ganske alvorlig vis og udsat for vold. Der bliver også frataget hende en mobiltelefon og hævekort, som efterfølgende bruges til at hæve penge med. Men de har tilsyneladende ikke fået koden med, for de får ikke mange penge ud af det,” fortæller Henning Præstegaard til TV Midtvest.

Kendte offeret

På baggrund af hjemmerøveriet, der skete i Tjørring, blev gerningsmanden- og kvinden anholdt i tirsdags, på en adresse i Randers. Politiet mener, at de to kendte offeret, der er en 38-årig kvinde.

“Det er vores vurdering, at de har en relation til hinanden, og derfor er der en personlig årsag til, at de opsøger vedkommende,” fortæller Henning Præstegaard til TV Midtvest.

Onsdag formiddag blev den 45-årige mand og 21-årige kvinde fremstillet i et grundlovsforhør. Et forhør, hvor der var anmodet om lukkede døre.

“Der er anmodet om lukkede døre, da vi har vidner, som vi stadig mangler at afhøre, og som kunne blive påvirket. Derfor har vi heller ikke gået til offentligheden endnu, selvom røveriet skete for en uge siden. Vi har vurderet, at der ikke var fare for, at naboerne ville blive udsat for samme, blandt andet fordi der var en personlig relation mellem de sigtede og den forurettede,” forklarer politiassistenten fra Herning til TV Midtvest.