15. mar. 2024 - 15:59

Kvinde spiller død i forsøg på at undslippe voldsom voldtægt




I en panisk kamp under en voldsom voldtægt måtte et kvindeligt offer til sidst spille død for at forsøge at slippe ud af gerningsmandens klør

Den nu 41-årige bornholmer Jacob Andersen, der tidligere er gået under navnet Simon Mogensen, blev for blot otte år siden ved Østre Landsret idømt fire års ubetinget fængsel for blandt andet voldtægt og vold.

Siden er den 41-årige mand blevet løsladt, men på mandag fremstilles han endnu en gang i landsretten i en grusom sag, hvor han igen er tiltalt for flere voldtægter og voldsforhold.

Det viser et anklageskrift, som Presse-fotos.dk har fået aktindsigt i.

Ifølge anklageskriftet fandt en af voldtægterne sted den 7. september 2021 på en adresse i Rønne, hvor Jacob Andersen under anvendelse af vold eller ved en trussel om anvendelse af vold og mod hendes vilje gav sin daværende kæreste mulighed for samleje på ‘den gode måde’ eller ‘den dårlige måde’.

Det medførte, at kvinden så sig nødsaget til at vælge ‘den gode måde’, hvilket ifølge tiltalen førte til, at Jacob Andersen gennemførte oral- og vaginal voldtægt og til sidst fik udløsning ud over kvindens hoved.

En anden voldtægt fandt ifølge anklageskriftet sted på samme adresse i Rønne i april samme år, da Jacob Andersen under anvendelse af vold voldtog kvinden igen ved at holde en pude over hendes hoved.

I et desperat forsøg på at undslippe voldtægten, sparkede kvinden denne gang Jacob Andersen væk, men han placerede igen puden over hendes hoved og voldtog hende.

I tiltalen oplyses det, at voldtægten var så voldsom, at kvinden ikke kunne få luft og troede, hun skulle dø. Derfor spillede hun på et tidspunkt død, hvilket fik Jacob Andersen til at fjerne puden og satte albuen i hendes tinding for så at voldtage hende vaginalt igen.

Ud over voldtægterne er den 41-årige mand også tiltalt for vold mod samme kvinde ved blandt andet under voldtægterne at have slået kvinden i hovedet, så hun fik blå øjne, mens han også er tiltalt for andre episoder for vold og trusler mod andre personer.

Presse-fotos.dks research viser, at Jacob Andersen i 2016 blev idømt forvaring for voldtægter og vold mod en anden ekskæreste ved Byretten i Bornholm.

Dengang ankede han dommen til Østre Landsret, hvor hans forvaringsdom blev omstødt til fire års fængsel.

Ved den nuværende sag blev Jacob Andersen også tilbage i marts 2023 idømt forvaring ved Byretten i Bornholm.

Den sag blev kort efter anket og kommer altså for Østre Landsret på mandag.

Jacob Andersen nægter sig skyldig.

Voldtægtssagerne fra Rønne er ikke den eneste, der løber i retten for tiden. Presse-fotos.dk har tidligere dækket historien om en 12-årige pige, der grædende blev voldtaget i et solcenter.