24. mar. 2023 - 17:23

Teenager dømt for at have voldtaget to piger




En i dag 19-årig mand er af Retten i Odense fredag idømt tre års ubetinget fængsel for voldtægt af to piger samt for vold med en tredje pige.

Det fortæller specialanklager Brian Dybdahl fra Fyns Politi.

Alle pigerne havde han haft kærestelignende forhold til, da forbrydelserne fandt sted i 2020 og 2021.

Den unge mand har under sagen erkendt, at han har haft samleje med pigerne, men han nægtede, at der var tale om voldtægter.

På samme vis erkendte han at have slået den tredje pige flere gange på låret med et bælte, men han forklarede, at det var en leg, de havde.

Den 19-årige har været tiltalt for voldtægt af i alt fire piger, som alle har haft forhold til ham. Men retten har frifundet manden i cirka halvdelen af forholdene, han var tiltalt for.

Herunder for voldtægt af to af pigerne.

Retssagen har i høj grad været båret af vidneforklaringer, fortæller specialanklageren.

– I et af voldsforholdene har hun (den tredje pige, red.) gemt billeder af de kraftige blå mærker. Ellers er det meget forklaringer, sagen bygger på.

– Der er ikke mange tekniske beviser, siger Brian Dybdahl.

Den ene af voldtægterne fandt sted 7. december 2021. Her forsøgte hun at skubbe teenageren væk, da han begyndte at beføle hende på låret og brysterne.

Men han holdt hendes hænder fast, så hun ikke kunne gøre modstand, og så gennemførte han samleje med hende, selv om hun ifølge anklageskriftet flere gange sagde “nej”, “stop” eller lignende og drejede hovedet væk, når han forsøgte at kysse hende.

Den anden voldtægt fandt sted senere samme måned, og her var offeret en anden pige. Hun var 14 år.

Ifølge anklageskriftet udnyttede han sin fysiske og psykiske overlegenhed, da han indførte fingre i hendes skede og efterfølgende gennemførte samleje med hende, selv om hun lå passiv på ryggen uden at sige eller gøre noget.

Selv om retten har frifundet manden i flere af forholdene, bider specialanklager Brian Dybdahl mærke i, at retten har kendt ham skyldig i flere af de alvorlige forhold.

– Og at der bliver udmålt en betydelig straf for dem, siger han.

Foruden de tre års ubetinget fængsel skal manden betale 100.000 kroner i godtgørelse til den ældste af pigerne for voldtægt, mens han skal betale 50.000 kroner til den dengang 14-årige pige.

Den unge mand overvejer, om han vil anke dommen til landsretten.