23. dec. 2022 - 11:55

Strafferammen sprængt i stykker: Flere hundrede kilo hård narko ind i Danmark




Strafferammen blev fuldstændig sprængt, da en 30-årig mand torsdag modtog sin straf for indsmugling af flere hundrede kilo hård narko.

En dommer ved Retten i Viborg idømte torsdag en 30-årig mand hele 18 års fængsel for indsmugling og videredeling af mindst 384 kilo amfetamin, 2,5 kilo kokain og knap et kilo ketamin.

Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

‘Anklagemyndigheden gjorde under sagen gældende, at straffen skulle udmåles udover den almindelige strafferamme på 16 års fængsel for alvorlig narkotikakriminalitet, fordi der forelå særdeles skærpende omstændigheder. Retten var enige med anklagemyndigheden og udmålte derfor straffen til fængsel i 18 år,’ fortæller Midt- og Vestjyllands Politi.

Den 30-årige mand blev helt konkret dømt for at have haft en aktiv rolle i forbindelse med et stort antal indsmuglinger af kæmpemæssige mængder narko og for at have håndteret store pengebeløb, der stammede fra salgene.

”Jeg er særdeles tilfreds med, at et rigtigt godt politiarbejde har ført til, at vi i dag har fået en dom, der i den grad afspejler alvoren af kriminaliteten,” siger specialanklager Jeppe Klyve.

Retten var enige i hans påstand om, at indsmuglingerne var håndteret utrolig professionelt, og at bagmændene havde tjent enorme summer på det.

Tidligere er tre andre mænd dømt i sagen. De har modtaget henholdsvis ti, syv og fem års fængsel.

Den 30-årige mand nægter sig skyldig og har udbedt sig betænkningstid i forhold til at anke.

Følg dine daglige nyheder på ONP’s Facebook her