04. maj. 2023 - 14:31

Snagede i 13-årigs journal: En medarbejder er bortvist!




Arkivfoto

En eller flere af seks ansatte i Region Sjælland er blevet bortvist efter at have foretaget uberettigede opslag i 13-årig piges journal.

Det oplyser Region Sjælland i en mail.

Regionen oplyser ikke, hvor mange ansatte der er tale om.

I april hjemsendte Region Sjælland seks medarbejdere, fordi de var mistænkt for uberettigede opslag i en 13-årig piges journal.

Alle seks sager er nu afsluttet og afgjort individuelt.

– Resultatet er bortvisning og påtale/advarsel. Et antal sager er efter nærmere undersøgelse frafaldet, da der har været tale om fagligt begrundet opslag, skriver Region Sjælland.

Derudover har mindst en medarbejder fået en påtale eller advarsel.

LÆS OGSÅ: Anklager: Nej til at vurdere Emilie Meng-sag igen

Af personalejuridiske årsager har regionen ikke yderligere kommentarer, lyder det.

Hjemsendelsen af de seks medarbejdere skete den 20. april. Lørdagen inden var den 13-årige pige forsvundet fra sin avisrute og ifølge politiet blevet frihedsberøvet og udsat for overgreb.

Hun blev fundet i live på en adresse i Korsør om søndagen og kort efter kørt til undersøgelse på Rigshospitalet.

Også tre medarbejdere fra Rigshospitalet er blevet undersøgt. De var alle tilbage i arbejde kort efter.

Tidligere har Rigshospitalets direktør, Rasmus Møgelvang, oplyst, at de medarbejdere, der har været inde og kigge på journalen, ikke nødvendigvis har kunnet læse, hvad der står.

Det skyldes, at det kun personer, der er ansat på den specifikke afdeling på Rigshospitalet, hvor pigen blev undersøgt, som kan læse den.

De seks medarbejdere fra Region Sjælland, der har været hjemsendt, er fra “forskellige faggrupper og virksomhedsområder”. Det skriver Region Sjælland uden at uddybe yderligere.

De seks medarbejdere har alle kunnet læse indholdet af pigens journal. Det har Heino Knudsen, regionsrådsformand i Region Sjælland, tidligere sagt til DR.

Region Sjælland ønsker ikke at oplyse, om der er foretaget politianmeldelser i nogen af sagerne.