22. maj. 2023 - 13:44

Hollænder får 12 års fængsel – og ryger derefter ud af Danmark!
En 65-årig hollandsk mand idømmes 12 års fængsel for at have smuglet 37 kilo kokain og heroin fra Holland til Danmark.

Dommen er afsagt mandag i Retten i Randers. Det oplyser National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) i en pressemeddelelse.

Ad fem omgange kørte han de mange kilo hård narko ind i landet ved at gemme kokainen og heroinen i særligt indrettede rum i smuglerbilerne.

Narkoen blev i Danmark overdraget på adresser i Kolding, Fårup, Randers, Dragør, Gladsaxe og Albertslund til både identificerede og uidentificerede modtagere ifølge politiet.

LÆS OGSÅ: Politiet leder efter gerningsmand: Færdselsuheld var muligvis drabsforsøg

Manden modtog også større pengebeløb – formentlig som betaling for heroinen og kokainen. Derfor er han dømt for to tilfælde af hæleri.

Den hollandske mand blev anholdt i begyndelsen af oktober 2022 under en koordineret anholdelsesaktion på tværs af landegrænser. Fem blev anholdt i Danmark, en i Montenegro, en i Norge og tre i Holland – herunder den 65-årige.

Han blev i slutningen af året udleveret til retsforfølgelse i Danmark.

LÆS OGSÅ: Færdselsulykke lørdag aften: Nu er 18-årig sigtet for hensynsløs kørsel

De øvrige anholdte har endnu ikke været i retten i forbindelse med sagen.

Ifølge Rasmus Gyldenløve Jensen, der er specialanklager i NSK, er der blevet sat ind over for “et omfattende og organiseret internationalt narkotikanetværk”.

– Den lange straf, som domstolen har udmålt, afspejler tydeligt, at der med rette slås hårdt ned på organiseret indsmugling og salg af narkotika, siger han i pressemeddelelsen.

LÆS OGSÅ: Person død efter påkørsel på Falster: Togene forsinkede!

Foruden fængselsstraffen udvises den 65-årige af Danmark. Han har fået et forbud mod nogensinde at rejse ind i Danmark igen.

En bil, der havde et særligt indrettet rum til at gemme narkoen, er desuden blevet konfiskeret. Der er tale om en hollandsk indregistreret Peugeot 308.

Sagen er ført som en tilståelsessag. Det fremgår ikke, om manden har valgt at modtage dommen.