30. mar. 2023 - 12:30

ANKLAGE: Lærer misbrugte elev mere end 100 gange!

www.presse-fotos.dk


En 45-årig underviser skal stå skoleret i Østre Landsret, hvor han er tiltalt for at have misbrugt en mindreårig pige til at have sex med ham mere end 100 gange.

Det skriver SE OG HØR.

Det er anden gang, at specialanklager Steen Saabye forsøger at få dømt underviseren for have misbrugt den unge pige. Han blev nemlig i 2022 frifundet for alle anklager ved Retten i Næstved. Den beslutning skyldtes blandt andet rettens konklusion om, at underviseren ikke havde en fast stilling som underviser.

Anklagerens mål er, at få idømt underviseren op til fire års fængsel for voldtægt, samt for at have misbrugt sin position som lærer til at overtale pigen til sex af flere omgange.

“Han har i denne her sag kraftigt manipuleret et ungt menneske,” siger specialanklager Steen Saabye.

Underviseren selv nægter sig skyldig og vil frifindes igen. Han erkender at have opført sig uacceptabelt, men afviser at have gjort noget strafbart.

Underviserens forsvarer mener også, at eleven forklaring er utroværdig, og at der faktisk var tale om en kærestelignende forhold mellem underviser og elev.

“De tager i biografen. De tager ud at spise. De tager ud at rejse sammen. Der er også langt mere i det her forhold end det seksuelle,” siger forsvarsadvokaten Louise Sohrbeck Milthers.

Dommen afsiges torsdag eftermiddag.

LÆS OGSÅ: Lagde døde grise foran Folketinget, DR, TV2 og Politikens Hus: Nu er han straffet i retten!