09. feb. 2023 - 9:41

182 PERSONER ANHOLDT




Midt- og Vestsjællands Politi har på lidt over en måned anholdt 182 personer, som har et problem med det offentlige.

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse, hvor de selv kalder aktionen for klapjagt.

De anholdte er typisk personer, der har et udestående med fogedretten. Men der kan også være tale om personer, der er udeblevet fra Forsvarets Dag – eller som ikke er mødt til afsoning hos Kriminalforsorgen. 

”Vi har siden årsskiftet valgt at gå meget offensivt til værks i forhold til at finde og anholde personer, som er eftersøgt af politiet af forskellige årsager. Det betyder, at vi opsøger dem på bopælen eller forsøger at finde dem hos andre familiemedlemmer eller på deres arbejdsplads. Det er naturligvis en ubehagelig oplevelse for mange, så derfor skal opfordringen herfra være, at man melder sig selv”, siger vicepolitiinspektør Søren Danielsen i pressemeddelelsen.

LÆS OGSÅ: Mystisk dødsfald i Roskilde: Nu er der nyt i sagen

Antallet af personer, der har et udestående med det offentlige i politikredsen, er noget højere. 

Politiet har været i telefon-kontakt med i alt 500 personer. Af dem har de 300 selv taget initiativ til at få bragt deres forhold i orden.

Vicepolitiinspektøren fremhæver, at vinterferien er nært forestående. Der er derfor en risiko for, at politiets besøg kan gribe ind i de ferieplaner, man ellers har lagt, hvis man ikke selv får styr på sine udeståender.