02. feb. 2023 - 15:33

Kræftramt borgmester reddet af ung kvinde fra Chile: “2 ud af 30 millioner”
Høje Taastrups borgmester Michael Ziegler meddeler i et Facebook-opslag, at han har fundet et donor-match. Han kan dermed se frem til at få stamcelle-transplantation i starten af marts.

For et halvt års tid siden blev Høje-Taastrups borgmester diagnosticeret med leukæmi, og har været i længerevarende kemoterapi, der har formået slå kræftcellerne ned.

For at undgå tilbagefald har den konservative politiker søgt en stamcelletransplantation, som det altså nu er lykkedes at få.

Han deler sin glæde i fælgende opslag på Facebook:

“Min redning: 2 brugbare donorer ud af 30 millioner!

Et sted i Chile går en yngre kvinde rundt og lever sit liv. På et tidspunkt har hun tilmeldt sig som stamcelledonor – velvidende at sandsynligheden for, at der nogensinde bliver brug for lige præcis hendes stamceller, er utrolig lille.

En dag i januar 2023 ringer hendes telefon imidlertid. En mand i Danmark er ramt af akut leukæmi, og er under behandling med kemoterapi. Kræften er slået ned. Men hans chance for at undgå tilbagefald er helt afhængig af, at han kan få en stamcelletransplantation fra en egnet donor.

Der er brug for stamceller. Hendes stamceller! Og manden der har brug for dem er mig,“ skriver Michael Ziegler i Facebook-opslaget og fortsætter:

“Jeg er kvinden dybt og evig taknemmelig. Jeg ved ikke mere om kvinden en nationalitet og alder – og hun ved tilsvarende lidt om mig. Vi kommer aldrig til at møde hinanden. Og alligevel vælger hun at gøre dette for mig. Det er rørende.”

Politikeren anbefaler samtidigt, at mennesker, der er sunde og raske mellem 18 og 55 år vil lade sig registrere som stamcelledonorer på www.sundhed.dk.

Michael Ziegler er borgmester i Høje Taastrup. Han er dog mest kendt for at være chefforhandler for kommunernes landsforening i 2013. I denne periode blev lærerne lockoutet, som var den helt store historie i medierne.

ONP.DK OPDATERER DIG MED DAGLIGE NYHEDER PÅ INSTRGRAM – FØLG OS HER