01. feb. 2024 - 10:42

Københavnske elever låst inde i klasselokaler efter mand går amok: “Jeg skyder alle sammen”




Tirsdag eftermiddag rykkede politiet ud til en skole på Amager, hvor de indledte en stor politiaktion. En kursist på uddannelsescenteret udviste truende adfærd overfor kursister og personale, som alle var ramt af panik og løb ind i klasselokalerne for at komme i sikkerhed. Dagen efter, onsdag, var manden tilbage igen.

Presse-fotos.dk har været i kontakt med to kursister, som går på  VUC på Amager Strandvej, og var på skolen da manden kom ind og truede med at skyde folk.

“Han råber, at han vil skyde os alle sammen og han er meget sur. Han kaster med møbler og er meget truende”, fortæller eleverne, som har valgt at være anonyme, da de er bekymret for sin sikkerhed.

LÆS OGSÅ: POLITIET RYKKER TALSTÆRKT UD TIL SKOLE

Ramt af panik og sin sikkerhed, begynder alle kursister at løbe ind på klasseværelset, hvor de bliver låst inde indtil politiet ankommer til stedet.

Manden kom ind på uddannelsesstedet og lavede pistoltegn med hånden, mens han råbte af kursister og personalet.

Det bekræfter beskeder, som Presse-fotos.dk er i besiddelse af. Beskederne blev sendt ud til alle elever efter den truende mand var blevet taget med af politiet.

Uddannelsescentret har også fået besøg af en krisepsykolog, som har talt med flere kursister, som har været tydeligt berørt af situationen

(Artiklen fortsætter under billedet)

Vagter sat ind på skole – men det virkede ikke

I beskederne understreger skolen, at manden ikke vil komme ind på stedet igen og for at sikre eleverne mod andre ubudne gæster, vil der blive indsat vagter på skolen. Men på trods af de indsatte vagter, vender den samme mand tilbage til HF & VUC København Syd – Amager Strand.

“Onsdag morgen møder vi i skole og der er vagter på stedet. Politiet er der også, men de kører igen. Men selvom vagterne er på skolen, så kommer han alligevel ind og gør det samme, som han gjorde dagen før”, fortæller de to kursister.

LÆS OGSÅ: DERFOR RYKKEDE POLTIET TALSTÆRKT UD TIL SKOLE

Igen spreder panikken sig i hele bygningen og både undervisere og kursister løber i alle retninger for at komme i sikkerhed. Når de når ind i lokalet, bliver døren låst, men det er ikke alle, der når at komme ind.

“Når vi står inde i klasselokalet, opdager vi, at nogle af vores venner mangler. Underviseren har i panikken ikke fået alle med, så nogle af dem er stadig udenfor sammen med ham, der truer med at skyde os”, fortæller de rystede kursister til Presse-fotos.dk.

Politiet bekræfter, at de har været ude på skolen, hvor de har talt med en person, som ikke havde det så godt, men der vil nu blive taget hånd om ham.

I beskederne, som ledelsen har sendt ud til kursisterne, fortæller ledelsen, at manden formentlig har været ramt af en psykose.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Vagterne vil tjekke alles ID i den kommende tid

Forældrene til de yngre kursister er hårdt mærket af de seneste dages panik og utryghed. Mange mangler klare linjer for, hvordan HF & VUC København Syd – Amager Strand vil sikre kuristernes skolegang i den kommende tid.I beskederne, som er blevet sendt til alle kursister, understreger skolen, at der er styr på situationen og vagterne vil tjekke alles ID, når de møder ind torsdag.LÆS OGSÅ: TIDLIGERE BANDEMEDLEM MED OPRÅB: UNGE SELVMEDICINERER MED HASH, FORDI PSYKIATRIEN HALTERMen moren til de unge kursister, som Presse-fotos.dk har være i kontakt med, har flere ubesvarede spørgsmål.“Skolen siger, at de vil tjekke ID, men elevernes elektroniske adgangskort virker ikke længere. Så vi ved ikke, hvilket ID de skal tage med for at sikre, at det er et gyldigt et”, fortæller en bekymret mor.Ledelsen har meddelt alle, at de vil gøre alt de kan for at sikre, at eleverne ikke føler sig utrygge. Derfor vil både SSP, politi og ledelsen være til rådighed for eleverne.