23. mar. 2023 - 17:55

Mandlig Kohberg-medarbejder fyret: Lugtede kraftigt af sved! – Nu får han stor erstatning




En mandlig medarbejder hos Kohberg blev først advaret og derefter fyret grundet flere klager fra både ledelse og kollegaer over hans kraftige lugt af sved. Nu får han stor erstatning.

Erstatningen lyder på 85.000 kroner.

Det skriver Fagbladet 3F.

Manden havde været ansat som bager hos Kohbergs industribageri i Sønderjylland i mere end 12 år.

Han blev efter adskillige klager fyret i august 2022.

Sagen er efterfølgende blevet taget op i Afskedigelsesnævnet, der tilkendte den fyrede medarbejder 85.000 kroner i erstatning for urimelig opsigelse.

I et skriftligt svar til Fagbladet 3F skriver Adm. direktør i Kohberg Bakery Group, René Normann Christensen, at han ikke ønsker at kommentere den konkrete sag:

‘Kohberg er en ansvarlig fødevarevirksomhed, og for at sikre kvaliteten af vores brød har vi meget høje og ufravigelige krav til hygiejnen i alle vores bagerier. Det hverken kan eller vil vi gå på kompromis med, og det kommer vi heller ikke til. Når vi taler om fødevaresikkerhed, er der ikke plads til individuelle hensyn, så hvis en enkelt medarbejder ikke lever op til kravene, vil det få konsekvenser nu og i fremtiden.’

Afgørelsen i Afskedigelsesnævnet lagde vægt på skillelinjen mellem det private og arbejdslivet. Klagerne gik som sådan ikke på, at mandens svedlugt gik ud over produkterne, men mere var til gene for medarbejderne. Havde det være omvendt, så kunne sagde have endt anderledes, mener lektor Ann-Louise Holten.

LÆS OGSÅ: Ukraine vil have Putin retsforfulgt in absentia