11. jan. 2023 - 15:21

KENDER DIN DATTER DENNE SNAPCHAT-PROFIL? Så skal du måske kontakte politiet
En 18-årig mand er tirsdag blevet anholdt og sigtet for at presse piger over hele landet i alderen mellem 11 til 16 år til at sende nøgenbilleder af dem selv via Snapchat. Nu leder politiet efter flere mulige ofre i sagen.

Hvis snapchatprofilen Phillip.a20 lyder bekendt. Så skal du muligvis kontakte Københavns Politi.

I hvert fald søger politikredsen nu forurettede, der kan have været udsat for afpresning af nøgenbilleder af en 18-årig mand bag profilen med dette navn.

“Vi mistænker, at der kan være flere forurettede, som vi endnu ikke har kendskab til. Jeg vil derfor gerne opfordre andre piger til at kontakte os, hvis de efter afpresning har fremsendt nøgenbilleder til en ‘Phillip.a20’, der har haft skærmnavnet ‘Phillip Andersen’, som er et opdigtet navn,” siger politikommissær Nicklas Poulsen fra Københavns Politi.

Den 18-årig mand blev tirsdag anholdt af politiet. Han er sigtet for mellem juni og juli 2022 at have forsøgt at presse piger på mellem 11 og 16 år i hele landet til at sende ham nøgenbilleder.

‘Efter først at have udvekslet enkelte billeder blev pigerne forsøgt afpresset til at fremsende nøgenbilleder. Hvis det ikke skete, ville de andre billeder blive manipuleret og offentliggjort på pornografiske hjemmesider,’ skriver Københavns Politi om, hvad de mistænker den 18-årige for at stå bag.

De forurettede er indtil videre 11 piger fra hele landet. Den 18-årige blev anholdt i Københavns Sydhavn.

Han er efter afhøring løsladt, mens efterforskningen fortsætter.

Hvis du har oplysninger i sagen, bedes du kontakte Københavns Politi på telefon 1-1-4.

Her er politiets råd til at forebygge afpresning af nøgenbilleder:

Tænk altid over, hvem du kommunikerer med: Vær kritisk over for, hvem du kommunikerer med, og gør ikke noget, du ikke har lyst til. Overskrider nogen dine grænser så sig fra.

Stop kommunikationen og blokér: Bliver nogen ubehagelige over for dig og truer dig, så stop kommunikationen og blokér personen.

Giv aldrig efter: Hvis du oplever, at nogen afpresser eller truer dig, så er det vigtigt, at du ikke giver efter og giver den, der presser dig, det vedkommende beder om. Lad være med at dele mere eller betale noget.

Anmeld til politiet: Det er vigtigt, at du anmelder til politiet, hvis nogen truer dig med at offentliggøre billeder af dig, hvor du er nøgen eller i en seksuel situation.

ONP.DK OPDATERER DIG MED DAGLIGE NYHEDER PÅ INSTRGRAM – FØLG OS HER