06. mar. 2023 - 10:59

Forsvarsministeriet forbyder TikTok på ansattes telefoner

Forsvarsministeriet forbyder TikTok
Foto: Forsvarsgalleriet


Forsvarsministeriet forbyder medarbejdere at bruge den kinesiske app TikTok på for eksempel arbejdstelefoner. Det oplyser Forsvarsministeriet i en pressemeddelelse.

Beslutningen er truffet i forlængelse af en anbefaling, der er kommet fra Center for Cybersikkerhed (CFCS) den 24. februar.

Her “fraråder” CFCS statslige ansatte i for eksempel ministerier at bruge det sociale medie.

Årsagen til forbuddet er ifølge ministeriet, at TikTok er en app, som beder om “vide rettigheder og adgange på enheden”.

Når Forsvarsministeriet går skridtet videre og forbyder appen på “tjenstlige enheder”, skyldes det “en række tungtvejende sikkerhedshensyn” i koncernen.

Derudover er der “et stærkt begrænset arbejdsrelateret behov for at bruge appen”. Det skriver ministeriet i pressemeddelelsen.

Forbuddet gælder telefoner, tablets og andre ender, som bruges i arbejdssammenhæng.

En række ministerier har også tidligere direkte forbudt TikTok på arbejdstelefoner og tablets.

27. februar havde Jyllands-Posten fået udtalelser fra både Justitsministeriet og Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, som ville forbyde appen.

Imens var der i Forsvarsministeriet ikke noget forbud, skrev avisen.

Center for Cybersikkerhed hører under Forsvarets Efterretningstjeneste (FE). Og efterretningstjenesten hører under Forsvarsministeriet.

TikTok er udviklet og ejet af det kinesiske selskab Bytedance. Selskabet mistænkes for omfattende indsamling af brugernes data. Og for at videregive data til styret i Kina. Det har selskabet selv afvist.

Ifølge pressemeddelelsen vil alle medarbejdere på Forsvarsministeriets område blive pålagt at afinstallere TikTok “snarest muligt”.

Også flere både statslige, kommunale og private arbejdspladser har forbudt eller frarådet brugen af TikTok. Det samme gælder institutioner i EU.