03. jan. 2023 - 12:52

Første gang nogensinde: Slet ingen bankrøverier
Arkivfoto

2022 endte med at blive et historisk år for de danske banker. For første gang nogensinde var der ikke et eneste bankrøveri i Danmark i hele året.

Steen Lund Olsen er næstformand i Finansforbundet, der organiserer de ansatte i de danske pengeinstitutter. Og han er rigtig glad for, at der slet ingen bankrøverier var sidste år.

“Det er intet mindre end fantastisk. For det er en helt ekstrem belastning for de berørte medarbejdere, hver gang det sker. Det er noget, man slet ikke kan begynde at forstå det følelsesmæssige omfang af, hvis man ikke har prøvet det selv,” siger han til Finansforbundets hjemmeside.

Tilbage i 2000 var der 221 bankrøverier. Det svarer til næsten ét pr. bankdag, da bankerne jo ikke har åbne i weekender og på helligdage. Så det er noget af et fald, der er sket på 22 år.

Siden da er mange banker gjort kontantløse. Desuden har bankerne gjort mange tiltag, der har gjort røverier meget sværere. Det gælder for eksempel røgkanoner, alarmknapper og farvepatroner, der gør pengesedlerne ubrugelige.