04. apr. 2023 - 10:23

SE VIDEO OG FOTOS: Vrede chauffører kører i demonstration mod Christiansborg!

Arkivfoto


Tirsdag kører 100 lastbiler kolonnekørsel fra Avedøre mod Christiansborg.

Det skriver Nordjyske.

Ifølge vagtchef i Københavns Politi Henrik Svejstrup skal man som øvrig trafikant derfor overveje, om man kan køre af andre veje.

– 100 lastbiler vil i sig selv fylde en del. Også inden de kommer på plads, siger Henrik Svejstrup til Ritzau.

Lastbilerne vil tage opstilling langs Christiansborg Slotsplads, Børsgade, Slotsholmsgade og inde i Rigsdagsgården. Lastbilerne vil holde i siden af vejen.

Selv om Københavns Politi ikke kan vide, hvordan det udvikler sig omkring Christiansborg i løbet af demonstrationen, så er det små gader, som lastbilerne skal igennem.

– Specielt ved start og slut. Der kan de godt fylde lidt i vejkrydsene, siger Henrik Svejstrup.

De 100 lastbiler kører mod Christiansborg for at demonstrere mod den foreslåede kørselsafgift – den såkaldte vejskat – som SVM-regeringen, SF, Radikale Venstre, Enhedslisten og Alternativet vil indføre mod lastbiler fra 2025.

Ifølge Benny Nielsen, som er arrangør af demonstrationen og direktør i Fredsø Vognmandsforretning i Nordjylland, rammer lovforslaget helt ved siden af. Det siger han til Nordjyske.

– Det her vil gå ud over de små og mellemstore virksomheder. Det er helt tosset, siger han til Nordjyske.

Heller ikke Dansk Erhverv mener, at lovforslaget vil have en gavnlig effekt.

Brian Mikkelsen, som er administrerende direktør i Dansk Erhverv, mener, at det blandt andet vil betyde højere priser for forbrugerne, dårligere transportmuligheder for yderområderne og forringelse af transportvirksomhedernes konkurrenceevne.

Det fremgik af en pressemeddelelse fra erhvervsorganisationen den 30. marts.

– Derfor synes regeringen med denne afgift at skabe flere problemer, end den løser, lyder det fra Brian Mikkelsen i pressemeddelelsen.

Demonstrationen starter med kørsel fra Avedøre klokken 7:4