16. mar. 2024 - 10:48

Hjemløs tæsket bevidstløs af teenagere

Illustrationsfoto - Biblioteket i Aalborg


En hjemløs ude af stand til at forsvare sig selv blev udsat for et fuldstændig umotiveret overfald af to teenagere

To nu 18-årige drenge forklarede i retten, at en 44-årig hjemløs mand overfaldt dem, og det var grunden til, at de tæskede ham bevidstløs.

Videoovervågning fremlagt af anklagemyndigheden viste dog noget andet.

Det var tilbage en efterårsnat i 2023, at en 44-årig hjemløs mand havde søgt tilflugt fra nattens kulde omkring biblioteket i Aalborg.

Klokken 00.30 henvendte to dengang 17-årige drenge sig til ham og begyndte pludselig et fuldstændig meningsløst og umotiveret overfald på den hjemløse.

Han blev både sparket og slået i hovedet og på kroppen, mens han lå værgeløs. Overfaldet fortsatte, indtil den 44-årige mand til sidst lå bevidstløs tilbage på jorden.

Da han senere på natten vågnede, tilkaldte han politiet, der kørte ham til hospitalet, hvor han blev syet i hovedet og på øret.

Det skriver mediet Nordjyske.

Fredag har sagen været stillet for en dommer ved Retten i Aalborg, hvor den hjemløse og de to nu 18-årige gerningsmænd var til stede.

De nægtede sig begge skyldige og forklarede, at de var blevet overfaldet af den hjemløse først.

Blandt andet videoovervågning kunne dog bevise, at overfaldet skete umotiveret.

Derfor blev en af de 18-årige mænd idømt fire måneders ubetinget fængsel, mens den anden blev idømt en måned ubetinget fængsel og tre måneders betinget fængsel med vilkår om samfundstjeneste.

Retten lagde vægt på, at volden var sket i forening, samt at offeret var værgeløs og ikke kunne forsvare sig selv.

De to 18-årige modtog dommen.