21. apr. 2023 - 17:53

Hjælpen optrappes: Ukraine har fået kampvogne nok til ni panserbataljoner

www.presse-fotos.dk


Nato-lande vil sende mere artilleriammunition og luftforsvarssystemer til Ukraine. Det siger USA’s forsvarsminister, Lloyd Austin, efter møde i Ramstein-gruppen i Tyskland.

Samtidig er kampvogne og pansrede mandskabsvogne ved at ankomme i stor stil til Ukraine. Dermed får Ukraines hær opgraderet sine muligheder for at igangsætte offensiver mod Ruslands invasionsstyrker i landet.

– Nato-allierede og partnere har sendt mere end 230 kampvogne og mere end 1500 pansrede mandskabsvogne til Ukraine. Det er nok til at udstyre ni nye panserbataljoner, siger Lloyd Austin.

Han fastslår samtidig, at USA’s egne Abrams M1-kampvogne vil ankomme til Tyskland i de kommende uger, så ukrainske soldater kan begynde træningen.

Danmark har sammen med Holland desuden forpligtet sig på at sende yderligere 14 Leopard-kampvogne. Derudover har Ukraine også modtaget britiske Challenger-kampvogne.

– De ni pansrede bataljoner er nu er trænet, de er bemandet, og de er udstyret. Jeg er meget optimistisk i forhold til disse enheders mulighed for at få succes på slagmarken, siger USA’s forsvarschef, Mark Milley.

Ifølge Lloyd Austin har 9000 ukrainske soldater været igennem en avanceret træning, der skal øge Ukraines muligheder for at bruge store kampformationer til at angribe de russiske styrker.

Og indsatsen fortsætter. Lige nu gennemfører 2500 ukrainske soldater træning i Tyskland. Her vil de amerikanske M1-kampvogne også indgå, så de snart kan anvendes på slagmarken, siger Mark Milley.

– Jeg forventer, at M1-kampvognene vil være meget effektive, når de når frem til slagmarken, siger Milley.

LÆS OGSÅ: Mette F. har talt migration med Italiens premierminister i Rom