14. jul. 2024 - 17:31

Flere brugere på DBA leder efter ænder mod dræbersnegle




Hvis man søger på Den Blå Avis (DBA) i håbet om at finde en løbeand, går man formentligt forgæves.

DBA skriver i en pressemeddelelse, at der var mange, som søgte på ordene “løbeand” eller “løbeænder” i juni, selv om der ikke er en eneste annonce med anden til salg på hjemmesiden.

Løbeænder, som er en bestemt type af ænder, er kendt for at spise dræbersnegle.

– Vi ser jo sommetider, at der er en pludselig rift efter noget på DBA, men så er der typisk også en flok, der har denne ting til salg.

– Jeg husker ikke i min syv år lange tid på DBA, at jeg har oplevet, at folk søgte så heftigt efter en vare på DBA, som der så var nul til salg af, siger Julie Schoen, som er presseansvarlig hos DBA, i pressemeddelelsen.

Ifølge DBA selv var der 389 procent flere søgninger på ordet løbeand i juni i forhold til juni 2023.

Stigningen var på 520 procent i samme periode for ordet løbeænder, lyder det i pressemeddelelsen.

Kigger man på tallene fra maj steg ordet løbeand med 23 procent i forhold til året før, og der var 47 procent flere søgninger med løbeænder som søgeord, skriver DBA.

Stine Slotsbo, som er seniorforsker på Institut for Ecoscience ved Aarhus Universitet, fortalte i juni til DR, at ænderne er et rigtig godt bud, hvis man vil regulere dræbersnegle i sin have.

– Løbeænder kan være et rigtig godt bud til at regulere dræbersneglene på. Litteraturen siger, at de er rigtig glade for snegle og er gode til at finde dem og spise dem, sagde hun dengang.

En indisk løbeand kan veje omkring to kilo som voksen og blive op til 76 centimeter langt. Fuglene er kendetegnet ved at gå med højt løftet hoved.