10. jun. 2024 - 15:26

Dræbte gravide Louise Borglit: Her er straffen til kvindemorder
Sagen om drabet på den 32-årige kvinde Louise Borglit ser nu endelig ud til at være opklare. Det sker, efter der er faldet dom til den 30-årige Alexander Toro Møllmann

Retten i Glostrup har mandag eftermiddag afsagt dom over den 30-årige Alexander Toro Møllmann, der er blevet kendt skyldig i drabet på den 32-årige Louise Borglit tilbage den 4. november 2016 i Elverparken.

Her blev den højgravide kvinde et uskyldigt og tilfældigt offer for 30-årige Alexander Toro Møllmanns kniv, da han overfaldt hende med i alt 11 knivstik, mens hun var ude at gå en tur med hendes svogers hund, Maggie.

Flere år var sagen uopklaret, men via en hemmelig agent, som fik kontakt med Alexander Toro Møllmann i Enner Mark Fængslet i efteråret 2020, hvor han afsonede en dom for drabsforsøg, fik politiet et gennembrud i sagen, der gjorde, at han kunne sigtes og senere tiltales for drabet på Louise Borglit.

Sagen er mandag kulmineret med en forvaringsdom til Alexander Toro Møllmann.

“Jeg synes, at dette er den rigtige dom. Selvom sagen nu skal i Landsretten, håber jeg dog, at dommen kan blive en slags foreløbigt punktum for den dræbte kvindes pårørende,” siger specialanklager i Bo Bjerregaard.

Sagen skal på et senere tidspunkt løbe ved Østre Landsret, da Alexander Toro Møllmann har anket dommen på stedet.

Retten ved Glostrup lagde i strafudmålingen vægt på, at Retslægerådet vurdering af den nu dømte mand, er, at han er meget farlig for andre menneskers liv og helbred.

Da dommer Henrik Munkholm læste straffen op for retten, begyndte Alexander Toro Møllmann spontant at grine.

Det var et enigt nævningeting, der afgjorde sagen.