14. feb. 2023 - 13:27

Det burde ikke kunne ske: Ny hybrid-sælunge hos Fiskeri & Søfartsmuseet




Hos Fiskeri & Søfartsmuseet er man helt oppe og ringe i disse dage.

I det populære sælarium er der nemlig kommet en lille ny beboer til – og det er ikke en helt normal beboer. Den nye unge er en såkaldt hybridunge og er en blanding mellem en gråsæl og en spættet sæl.

“Det burde ikke kunne ske, da hybrider mellem arter er ekstremt sjældne i naturen. Der er aldrig sket før. Hverken fangenskab eller i naturen, at der er dokumenteret hybrider mellem gråsæl og spættet sæl,” oplyser Fiskeri & Søfartsmuseet.

Man havde indtil d. 13. februar helt lukket for sælarium, da sælerne skulle have ro efter den nye ankomst. Nu er Sælariegården åben og man kan besøge dem og se dem ind gennem undervandsruderne.

Charlotte Bie Thøstesen er museumsinspektør på stedet og siger, at man lige skal se tiden an og give mor og barn tid til at lære hinanden at kende og blive trygge. Selv ikke dyrepasserne har haft mulighed for at komme ind og gøre rent efter fødslen. Derfor ved man heller ikke om det er en dreng eller pige. 

Nu er man dog begyndt at åbne op stille og roligt. Men hvornår der er helt åben, det ved man endnu ikke fra museets side.

Hos Fiskeri & Søfartsmuseet har man fire voksne sæler.

ARN(Far til den lille ny): Spættet sæl, Han

PEBBLES: Spættet sæl, Hun

RASMINE: Gråsæl, Hun

ELSE(Mor til den lille ny): Gråsæl, Hun

OBS. Ovenstående tekst er skrevet af en repræsentant fra Fiskeri og Søfartsmuseet.