27. jan. 2023 - 16:14

Demonstrant om Paludan: Han spreder gift i forholdet til Nato og verdens tilknytningsforhold til Danmark




Paludan brændte fredag eftermiddag Koranen af foran den tyrkiske ambassade. Der var mødt flere tyrkiske og danske moddemonstranter op for at vise deres utilfredshed med Paludans koranafbrændinger.

Det sket foran den tyrkiske ambassade på ydre Østerbro, hvor et kæmpe politiopbud var tilstede for at styre sikkerheden til Paludans planlagte Koran-afbrænding. 

Udover politet var flere moddemonstranter med høj musik mødt op. ONP.dk snakkede med en af dem:

“At udnytte sin ytringsfrihed på denne måde er noget man fornærmer min intelligens med. Jeg syntes, at det er gift i forhold til sameksistens mellem grupper, det er gift i forhold til Natos sikkerhed. Det er gift han spreder i forhold til verdens tilknytningsforhold til Danmark,” fortæller demonstranten Emir, der til daglig arbejder som sociolog og fortsætter:

“95 procent af danskere er imod, hvad han laver. Det går ud over dine og mine skattepenge. Der er mange som krummer tæer, når vi tillader det her som samfund. Han er jo en åndsbolle. Lad os lave et hjørne til ham et eller andet sted i samfundet. Så kan han stå der og råbe så meget han vil,” siger Emir.

Se billeder fra episoden for den tyrkiske ambassade her: