05. mar. 2024 - 14:45

Cyklist død efter påkørsel: Her er flugtbilistens forklaring




Lørdag morgen ankom redningsmandskabet til Hovedvej 15 i Haunstrup, hvor de fandt en død mand, der var blevet påkørt af en bil. Den 28-årige kom cyklende på den tågede landevej, da han blev ramt af en bil, som efterfølgende kørte fra stedet. Nu kan politiet offentliggøre den 34-årige bilists forklaring.

Ulykken skete omkring klokken fem om morgenen, men alarmopkaldet er registret klokken 06.48. Da ambulancen kommer frem til stedet er bilisten kørt, men den unge cyklist ligger død i vejkanten.

Politiet finder et sidespejl og dele af varevognens ene skærm. Gennem den intense efterforskning finder politiet frem til varebilen, som er leaset.

(Artiklen fortsætter under billedet)

De efterfølgende dage er den 28-årige mand blevet mindet ved ulykkesstedet, hvor de pårørende har været forbi med blomster og lys

Den 34-årige mand bliver anholdt samme dag og ifølge ham, kører han tilbage til stedet, men finder ikke noget.

“Han kører tilbage og finder ingenting. Han tror, at han har påkørt et rådyr”, siger konsulent Bent Smedegaard fra lokalpolitiet i Herning til Herning Folkeblad.

Manden er blevet afhørt og efterfølgende sigtet for uagtsommanddrab og for at køre fra ulykkesstedet ud at hjælpe den tilskadekomne. Manden er også sigtet for at køre bil i frakendelsesperioden.

Efter afhøringen er den 34-årige mand, der er fra Ringkøbingegnen, blevet løsladt