17. jul. 2024 - 18:16

COVID-19 ramte Julie hårdt




Julie Nielsen fra København er 37 år og har været gennem en skræmmende oplevelse med COVID-19. Hun føler sig frustreret over den holdning, nogle mennesker har til sygdommen. “Jeg bliver ærlig og lidt irriteret, når folk siger at det er bare en forkølelse. Jeg synes, det er egoistisk,” udtaler Julie.

Frygter at blive syg igen

COVID-19-pandemien var en udfordrende tid for mange, og for Julie har den bragt en frygt, som stadig er til stede i dag. “Nu hvor corona er kommet tilbage, så frygter jeg at blive syg igen. Jeg har haft det to gange, og 2. gang var lige så slem, minus et par enkelte symptomer”, forklare Julie.

Koncentrationen af covid-19 i spildevandet er kraftigt stigende, og nu på middel niveau, viser en opdatering fra Statens Serum Institut (SSI), der senest er opdateret d 17 juli.

Julies første møde med vaccinen var hård. “Jeg tog imod vaccinen i starten af COVID-pandemien, fordi jeg normalt bliver ramt af sæson influenza. Jeg blev møg syg i 24 timer af vaccinen. Der skulle så gå næsten halvandet år, før jeg blev smittet med corona, og der blev jeg skræmmende syg” fortæller Julie.

Måtte på hospitalet

“40-41° i feber, vanvittig ondt i kroppen, hoste mv. En influenza på speed. Jeg var så syg, at jeg ikke følte, jeg kunne tænke klart. Jeg måtte også en tur på hospitalet og fik konstateret lungebetændelse oveni. For min krop handlede det om overlevelse på det tidspunkt. Jeg forstår godt, at ældre og svage personers kroppe ville kunne give op, jeg har aldrig været så syg” beskriver hun.

På trods af sin relativt unge alder og fraværet af underliggende sygdomme, oplevede Julie et alvorligt sygdomsforløb. “Jeg er 37 år og har ingen underliggende sygdomme og burde være en af dem, der kom nemt over det,” siger hun og tilføjer “jeg tager mine forholdsregler og bruger eksempelvis stadig håndsprit hele tiden”.

“Jeg bliver ærgerlig”

Julie’s oplevelse har gjort hende særligt opmærksom på, hvordan folk omgås i dag. “Tilbage til nutiden, hvor jeg som sagt bliver ærgerlig på mine egne og alle andre, der ikke tåler COVID-19’s vegne, når folk ikke tager hensyn eller når de siger, det ‘kun er en forkølelse’. Heldigvis kommer mange nemt igennem, men vi er altså nogle der bliver meget syge”.

Host i ærmet!

Jeg har lige været med et fly og der var flere, der sad og nyste ud i luften. Folk tænker heller ikke over, hvor de hoster hen. Det burde være almindelig pli at hoste i ærmet. Jeg er ekstra OBS på hvordan folk agerer i det offentlige rum, og det er tydeligt at se at folk slet ikke tænker over, når de eksempel vis hoster i håndfladen og bagefter trykker på en knap i toget eller tager i et håndtag” fortæller Julie.