27. jan. 2023 - 12:58

Bournonvilles Wild West: En historie om vilje, passion og kærlighed




På Sydsjælland har du muligheden for træde ind i en unik tidslomme – nærmere bestemt tilbage til det vilde vesten i Amerika. Stedet hedder Bournonvilles Wild West og her har 46-årige Kristian videreført sin fars ånd og bygget sin egen amerikanske ranch, hvor han inviterer selskaber og private indenfor til store fester.

Sådan står der som det første på www.cowboyfest.dk – her kan du booke arrangementer, samt få mere info om det helt unikke cowboy-univers på Sydsjælland.

Vejen til at få skabt det unikke cowboyunivers hos Bournonvilles Wild West i Dalby har været lang og med flere bump på vejen. Bag succesen gemmer der sig en inspirerende historie om vilje, passion og kærlighed.

Det hele startede tilbage i 1986, da Kristians far, Jan, som den første nogensinde lykkedes at hente en mekanisk rodeotyr til kommercielt brug til Danmark. Derfra startede han med at turnere landet rundt og opføre rodeoshows og konkurrencer. På et tidspunkt kom han i kontakt med tøjfirmaet Lee, der tilbød ham et sponsorat. Tøjfirmaet skulle så opføre en stor fest med Cowboy-tema. ”Det kan jeg! Og det vil jeg gerne lave,” sagde Jan. Festen blev en stor succes og samtidigt startskuddet til utal af fremtidige cowboyfester.

Storhed og fald

I 1990 begynder Kristian og hans far at ombygge en bondegård i Kirke Jyllinge til en amerikansk ranch med tilhørende aktiviteter. Og derfra tager det så fart.

I løbet af 90’erne driver de i fællesskab med Jans daværende kone den succesfulde event-forretning i Kirke Jyllinge, som i et helt årti går strygende. Men så begynder der at komme modgang.

”Forretningen bliver så stor og anerkendt, at naboerne begynder at få ondt i røven. Kommunen får mange klager over larm, støj, transport og alt muligt andet. Så vi bliver faktisk nærmest smidt ud med fuld musik af kommunen. Det slår så min far lidt ud,” fortæller Kristian.

Det er et hårdt slag for både far og søn. Her ville mange mennesker måske give op. Men det ligger ikke til Kristian og hans far, der begge kommer op på hesten igen og arbejder videre for deres drøm.

”Vi starter forfra og river hele ranchen ned, som vi selv har bygget igennem 10 år med millioner af kilometervis af brædder. Så flytter vi hele ranchen til Stevns i Klippinge og laver en ny ranch. Vi har store ambitioner. Nu er der jo lige pludselig et forretningsgrundlag. Så vi vil gerne lave en forlystelsespark/eventpark sammen med selskabsforretningen. Og det får vi så i gang og bygger et kæmpestort sted som kan huse 7-8 hundrede mennesker. Det går rigtig godt og der er 30 ansatte,” fortæller Kristian.

Det hele går strygende for Kristian og hans far, der har stor succes med deres nye ranch i Stevns. Men så går det galt igen.

”Min far kan på dette tidspunkt ikke rigtig finde ud af det med sin daværende kone. Der er opstået nogle problemer i processen med at skulle flytte hele ranchen. Så min far beslutter sig for at skilles. Her glemte han bare lige at tænke sig om. Skilsmissen ender med, at han juridisk mister hele ranchen til ekskone. Hele lortet. Så jeg mister jo så også mit job. Hun smider os begge ud af det hele,” fortæller Kristian.

Kristian og hans far mister altså deres livsværk for anden gang.

Tragisk dødsfald og en ny start

Tabet af ranchen i Stevns tager rigtig hårdt på Kristians far, der bliver psykisk syg og ender ud i et alvorligt alkoholmisbrug.

Kristian beslutter sig for at tage til København og tjene nogle penge, mens han funderer over, hvad der skal ske med hans liv. Han bruger tiden i København til at lægge planer, og en dag står det lysende klart for ham.

”Nu starter jeg sgu for mig selv. Jeg har lært alt af min far. Han har været min mentor og min bedste ven”.

Kristian kontaktede sin far og sagde: “Hør her fatter, nu starter jeg forfra og bygger et nyt sted i din ånd med restaurant og cowboyfester.”

Kristian tager arbejdstøjet på, finder en lokation og begynder så ellers at gå i gang. På få år skaber han sin helt egen amerikanske cowboy ranch i Dalby, som han giver navnet Bournonvilles Wild West.

Kristians far er med på sidelinjen, hvor han sidder med til møder og kommer med idéer. Men i 2015 går den ikke længere og Kristians far dør.

”Min far var meget stolt over, at jeg havde ført hans ånd videre og formået at åbne min egen ranch. Jeg er samtidigt meget, meget stolt af min far. Altså, hele den her historie, den er jo sand. Og det er ham, som har startet alting og arbejdet sig gennem så meget modgang. Det hele er i hans ånd, som vi så driver videre i det vilde vestens sjove tema. Der hænger også et stort billede af ham på væggen”, siger Kristian.

Kristians far, Jan. FOTO: Kristian

”Junior, nu må du kalde dig Sheriffen”

Kristians far har levede og åndede for sin cowboy-passion lige siden, at han turnerede landet rundt med rodeoshows i 80’erne. Da han ligger ved sit dødsleje, så får han snakket tingene igennem med Kristian. De snakker om alle deres gode tider og minder sammen. Kristians far har det rigtig dårligt på dette tidspunkt. Han får dog understreget, at han er meget stolt over, at Kristian har formået at videreføre hele hans passion og ånd videre til ham selv og fremtidige generationer.

”Da han ligger på sit dødsleje, så får jeg faktisk hans revolver, revolverbælte, lommeur og første sherifstjerne. Han havde det rigtig skidt på det her tidspunkt, da han vendte sig mod mig og sagde: Junior, nu må du kalde dig sheriffen,” fortæller Kristian, der blev enormt stolt og rørt over sin fars ord.

Kristian har været sheriffen lige siden. Gennem 12 år har Kristian nu viderebygget og drevet Bournonvilles Wild West i Dalby, der har haft mange, mange tusinder gæster på besøg gennem tiden – både private og virksomheder, der har ønsket en sjov og unik oplevelse i ‘Det vilde vesten’.

Ønsker du at holde en helt unik fest, så kan du læse nærmere og booke på cowboy-fest.dk.

Ellers kan du besøge Bournonvilles Wild West på adressen: Vordingborgvej 441, 4690, Dalby

ONP.DK OPDATERER DIG MED DAGLIGE NYHEDER PÅ INSTRGRAM – FØLG OS HER

Se billeder fra “Det vilde vesten” i Dalby herunder:

ONP.DK OPDATERER DIG MED DAGLIGE NYHEDER PÅ INSTRGRAM – FØLG OS HER