03. sep. 2024 - 16:44

Betjente vrimler frem: ‘Det er meget vildt’




Betjente bævbnet med automatrifler og andre store våben vrimlede til et sommerhusområde i forbindelse med en alvorlig aktion. Nu løfter politiet sløret for, hvad der skete

“Det er meget vildt.”

Sådan lød det mandag aften fra Thor Nolde, der er beboer i et sommerhusområde ved Oasevej i Helgenæs i det sydlige Djursland.

Østjyllands Politi var rykket massivt ud til området med svært bevæbnede betjente og havde i forbindelse med en aktion afspærret et stort område.

Tirsdag eftermiddag løfter politiet sløret for, hvad aktionen handlede om.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Sommerhusområdet var afspærret, og derfor kunne Presse-fotos.dk ikke komme nærmere hændelsen end dette billede

Det var mandag klokken 17.59, at Østjyllands Politi mødte op ved en mands adresse i sommerhusområdet i forbindelse med en anden sag, som de skulle drøfte med manden.

Da han så patruljen, blev han aggressiv og truede blandt andet betjentene med en motorsav, lyder det fra Østjyllands Politi.

‘Af hensyn til egen og mandens sikkerhed valgte politiet at trække sig og tilkalde flere betjente, som stillede sig klar ved adressen. Efter flere forsøg på at tale manden til ro og få ham til at komme ud af huset, endte det lidt over kl. 03.00 med, at manden blev anholdt med den fornødne magt,’ skriver Østjyllands Politi i døgnrapporten.

Ingen personer er kommet alvorligt til skade ved hændelsen. Østjyllands Politi oplyser, at manden er blevet sigtet for trusler mod politiet, men har ellers ikke øvrige kommentarer i sagen.