16. feb. 2023 - 15:00

Beboer på Corona Camping: Vi er flere, der er klar til at yde modstand mod politiet!

Video fra onsdagen på Corona Camping, hvor repræsentanter fra kommunen var på besøg.


ONP.dk har været i kontakt med en beboer hos Corona Camping, der er klar på at yde modstand mod politiet, hvis de skulle forsøge at smide beboerne ud.

Der bor 80 mennesker på Corona Camping i Borup, der efter ordre fra kommunen skulle have forladt deres hjem på campingpladsen senest onsdag klokken 12.00.

Corona Camping har været i konflikt med kommunen i flere år, da flere af beboerne bor hele året på campingpladsen, hvilket er i strid med lovgivningen på området.

Da to repræsentanter fra Køge Kommune mødte op på Corona Camping onsdag for at inspicere stedet, der var alle beboerne stadig på campingpladsen, samt flere hundrede andre mennesker, der var mødt op for at vise deres utilfredshed med udsmidningen.

Ifølge en anonym beboer på Corona Camping, så er det ikke alle, der har tænkt sig at forlade stedet sådan helt uden videre. 

”Det starter med at blive en fredelig demonstration, men jeg er så klar på at lave en ikke fredelig demonstration. Altså helt 100 procent. Hvilken slags modstand ved jeg ikke. Man vil jo ikke ind og sidde. Men jeg kender da folk udefra, som er ligeglade. Det er ikke nogle farlige mennesker, men derimod nogle som forstår at kommunen ikke har ret til at smide os ud. Vi kunne jo spærre af, så køretøjerne ikke har mulighed for at komme herind. Vi finder på noget, når det sker. Jeg rykker mig i hvert fald ikke,” siger den anonyme beboer fra Corona Camping.

Den anonyme beboer understreger sin store utilfredshed med regeringen og kommunen og fortsætter:

”Der er flere her på stedet, som er klar til at gøre modstand. Der er mange ældre, der ikke kan gøre noget. Men de unge bliver jo nødt til at gøre noget. Vi må rejse os op og sige fra. Det burde resten af Danmark også gøre, hvis systemet fortsætter som de gør med at sætte folk på gaden. Det her er bare en lille start på det hele. Regeringen vil gerne have at vi alle sammen ikke skal eje noget som helst”.

Den anonyme beboer er ikke nervøs for, at det ender med udsmidning af de 80 beboere. Han tror simpelthen ikke på, at det kan lade sige gøre for kommunen at smide dem ud. Han mener, at reglerne på området må blive ændret, så beboerne kan få lov til at forsætte med at bo der i fred og ro.

”Vi kæmper for retten til at leve – så jeg er ikke bange,” afslutter den anonyme beboer.