25. maj. 2023 - 18:38

Anklager vil holde overvågning fra Field’s-skyderi hemmelig

<script type="text/javascript" src="https://pressefotos.bbvms.com/p/presse_fotos_player/c/4860823.js" async="true"></script>


Det skal ikke være muligt for offentligheden at få indblik i alle dele af sagen om skyderiet i indkøbscenteret Field’s, når retssagen begynder i juni.

13 videoer fra overvågningen i indkøbscenteret på dagen for angrebet 3. juli 2022 skal nemlig, hvis det står til anklagemyndigheden, afspilles for lukkede døre.

Det siger specialanklager Søren Harbo torsdag eftermiddag under et forberedende retsmøde, hvor spørgsmålet behandles.

LÆS OGSÅ: FIELD’S: TRIPPELMORDER SLIPPER MÅSKE FOR FÆNGSEL

Videoerne er sammenklippede fra dagen og viser forskellige situationer under skyderiet. I alt er videoerne 76 minutter og 18 sekunder lange.

En af videoerne viser, hvad der skete fra indledning til afslutning, da en 23-årig mand ifølge anklagen skød og dræbte tre personer og sårede flere.

LÆS OGSÅ: SKYDERIET I FIELD’S: 23-ÅRIG TILTALT FOR TREDOBBELT DRAB

Videoen er 19 minutter lang, hvilket ifølge anklageren er længere end selve hændelsen. Den viser de samme episoder fra forskellige vinkler.

Der er både optagelser af afdøde og sårede personer, og det er også et af anklagerens argumenter for, hvorfor videoerne skal holdes hemmelige. Det vil nemlig være en unødvendig krænkelse, hvis videoerne vises i et åbent retsmøde.

– Det er personer, der kan ses under særdeles voldsomme og meget tragiske omstændigheder, siger Søren Harbo tilføjer, at videoerne også viser personer, der “på godt dansk flygter fra livet og under kaotiske omstændigheder”.

Han siger samtidig, at der var mange mennesker til stede i Field’s. Nogle af personerne på videoerne kan ifølge anklageren ses “meget tæt på”.

Under retsmødet var der ingen indsigelser fra den tiltaltes forsvarer. Men det var der til gengæld fra flere repræsentanter for pressen, som ikke ser, at dørene skal lukkes.

Tre personer blev dræbt under skyderiet i juli. To af dem var teenagere på 17 år – en dreng og en pige. Også en 46-årig mand var blandt de dræbte.

Flere personer blev desuden ramt af skud eller kom til skade i forbindelse med hændelsen.

Den 23-årige mand, der er tiltalt i sagen, er tiltalt for drab og drabsforsøg.

Det har tidligere været fremme, at han erkender de faktiske omstændigheder, som han erindrer dem. Men han mener ikke, at han skal straffes med henvisning til sindssyge i gerningsøjeblikket.

Københavns Byret afgør fredag den 2. juni, hvorvidt dørene skal lukkes i sagen.

Byretten behandler retssagen over seks dage fra 12. juni til 5. juli. Næstsidste retsdag er 3. juli, som er årsdagen for skyderiet.