12. apr. 2023 - 14:33

Amerikansk rapper raser mod Dalai Lama: “Verden er fuld af rovdyr”

FOTO: Screenshot Youtube


De seneste par dage har den religiøse leder Dalai Lama været i noget af et stormvejr på de sociale medier. Det skyldes en video, hvor den tibetanske leder kysser en dreng og beder ham om at sutte på hans tunge. LÆS MERE OG SE DEN OMTALTE VIDEO HER.

Nu er den amerkanske rapper Cardi B gået til tasterne på Twitter, hvor hun blandt andet kalder Dalai Lama for et rovdyr.

Hun skriver:

‘Verden er fuld af rovdyr. De jager de uskyldige. Dem der er mindst uvidende, vores børn. Rovdyr kan være vores naboer, skolelærere og folk med penge, magt og vores kirker/religioner. Snak hele tiden med jeres børn om grænser, og hvad de ikke skal tillade folk at gøre mod dem.’

Se Twitter-opslaget herunder:

Opslaget har fået støtte fra mange af Cardi B’s fans rundt omkring i verden. Men det er ikke alle, der er lige begejstrede for Cardi B’s Twitter-opslag.

Flere mener nemlig, at Cardi B ikke er i en position til at kunne dømme Dalai Lama. I 2019 fortalte Cardi B, at hun i 2000erne arbejde som stripper, hvor hun bedøvede og røvede flere mænd. Med den baggrund mener flere, at hun ikke kan dømme Dalai Lama.

Den kritik fik efterfølgende Cardi B til at gå live på Instagram. Her forsvarede hun sin holdning mod Dalai Lama og andre ‘sexforbrydere’.

Hun argumenterede for, at røveri og voldtægt er to vidt forskellige ting. Og at hun sagtens kan dele sin mening om Dalai Lamas handling, da hun både er kvinde og mor.

Dalai Lama har været ude at undskylde episoden, som han fortryder.

“Hans hellighed ønsker at undskylde over for drengen og hans familie og over for sine mange venner forskellige steder i verden for den krænkelse, hans ord har forårsaget,’ lyder det på Dalai Lamas officielle Twitter-konto.