19. dec. 2022 - 18:13

Amalie om kidnapning: Der er en klar fejl med retssystemet




Reality-kendissen, Amalie Szigethy, kendt fra blandt andet Paradise Hotel og Forsidefruerne, har gennemlevet et sandt mareridt siden onsdag i sidste uge, da hun gjorde opmærksom på, at hendes to døtre var blevet kidnappet af deres far, Mikkel Skelskov.

ONP.dk har eksklusivt været i kontakt med Amalie Szigethy, der er enormt berørt af hele episoden med kidnapningen af hendes børn.

LÆS MERE OM HELE SAGEN HER: Kæmpe drama – mine børn er blevet kidnappet til Østrig

“Jeg skal passe på, at jeg ikke begynder at græde. Jeg er meget berørt af det her. De første par dage, så var det som om, jeg ikke levede. Jeg var lammet i krop, sind og følelser. Jeg er magtesløs. Ens verden bliver revet fra en,” siger Amalie, der ikke ønsker sig andet end snart at kunne kramme sine børn igen.

“Det eneste jeg gerne vil, det er bare at vide hvor mine børn er. Vide om de er trygge. Jeg vil gerne snakke med dem. Jeg vil gerne kramme dem. Jeg vil gerne sidde med dem. Jeg vil gerne være sammen med dem. Alt det blev frataget mig i onsdags, da han (Mikkel Skelskov) vælger at kidnappe dem, uden at jeg vidste noget om det.”

Amalie var mandag morgen i Familieretshuset, hvor det skal afgøres, hvem der skal have fuld forældremyndighed til børnene.

“Vi var i Familieretshuset og de tager sagen meget alvorligt. Der er normalt ventetid, men vi kom ind seks dage efter kidnapningen, der startede i onsdags. Det er alligevel hurtigt taget i betragtning til andre sager.”

LÆS OGSÅ: Fie Laursen støtter Amalie

Amalie er glad for, at sagen er påbegyndt så hurtigt, men er generelt meget skuffet og ked af den måde, som retssystemet fungerer på det her punkt. Hun mener, at der er en klar fejl i systemet.

“Når retssystemet ikke kan hjælpe. Og politiet ikke kan hjælpe i den her sag. Så er jeg bare en mor der kæmper for mine børn. Det ville en hver anden mor også gøre,” siger Amalie og fortsætter:

“Har en forventning om, at familieretten kommer ind og hjælper mig med det samme i sådan en her situation, men det er ikke sket her. Jeg syntes, det er interessant. For hvem hjælper mig. Der er ikke nogen der hjælper mig. Jeg får hele tiden af vide ‘slap af’ og ‘tag det roligt’. Du må vente til, at der bliver træffet en afgørelse, siger de. Det kan man jo ikke bare sige til en mor, der har fået sine børn kidnappet til et andet land. Der skal første træffes en midlertidig afgørelse. Det kan da ikke være rigtigt. Hvis vi har fælles forældremyndighed, som vi jo har, så har jeg ret til at se dem. Men han må åbenbart gerne kidnappe børnene – altså Juridisk set kan han. Og det er der, at der er en fejl i retssystemet.”

Amalies døtre har været væk fra hende i seks dage. Hun ved stadig ikke, hvor de er.

“Jeg ved ikke hvor mine døtre er. Jeg havde en formodning om det, men ved det ikke. Det er så typisk, at hans (Mikkel Skelskovs) familie skal være med i hans syge, lille leg. Det er omsorgssvigt. Han fratager børnene fra deres mor, der har været sammen med dem hele livet. Jeg har båret på dem i ni måneder”, siger Amalie.

Følg dine daglige nyheder på ONP’s Facebook her