02. nov. 2023 - 14:45

Afbrød kamp i Superligaen med Palæstina-støtte: Folk skal vågne op
Privatfoto

Lørdagens kamp mellem F.C. København og Hvidovre IF blev midlertidigt afbrudt, da en baneløber stod på banen iført en T-shirt med teksten ‘STOP KILLING CHILDREN’.

Det var budskabet på T-shirten, som baneløberen i Parken havde på, da han løb ud på græsset i anden halvleg af FC København-Hvidovre-kampen.

Teksten var flankeret af et palæstinensisk flag og henviser naturligvis til konflikten i Gaza. Manden, der løb ind på banen, er 28-årige Fardin Majidzadeh, også kendt som Fardin Messi på Instagram, hvor han er kendt for at lave pranks og er gået viralt flere gange.

LÆS OGSÅ: PRO-PALÆSTINENSERE KASTER LEVENDE ROTTER PÅ DANSK MCDONALDS

Der er dog intet, der kan sammenlignes med Fardins baneløb, som han selv har optaget og delt på det sociale medie TikTok og som i skrivende stund er set af 3,4 millioner mennesker.

@fardinmessi

Free 🇵🇸🇵🇸🇵🇸 #fyp

♬ original sound – fardinmessi

Til presse-fotos.dk fortæller Fardin om, hvorfor han valgte at løbe på banen for at vise sin støtte til Palæstina.

Han mener nemlig, at det var nødvendigt at gøre, da han ikke synes, at danske medier fortæller, hvor slemt det står til nede i Gaza.

“Danske medier skuffer mig. Det er dybt tragisk, hvad der sker nede i Gaza, men alligevel er der ingen danske medier, som vælger at skrive om det. Jo, du hører kort om det i nyhederne, men du får ikke at vide, hvor mange der er blevet slået ihjel. Jeg synes ikke, at danske medier dækker det nok,” siger Fardin.

Fardin håber derfor, at hans baneløb kan være med til at råbe politikerne op, da han mener, at de ikke gør nok for folk i Palæstina.

LÆS OGSÅ: UKENDTE PERSONER HÆNGER PALÆSTINA-FLAG OP I KØBENHAVN

For ham er det her ikke bare endnu en prank eller et stunt, som kan give ham masser af opmærksomhed.

Ifølge Fardin minder situationen i Palæstina nemlig om de traumer, han selv er gået igennem i forbindelse med krigen i Afghanistan.

Da Fardin var seks år gammel, døde hans far nemlig i krigen. Derfor håber Fardin, at han ved at kunne skabe opmærksomhed om situationen i Palæstina kan være med til at få flere til at se, hvordan det står til dernede.

“Det her handler ikke bare om at få opmærksomhed eller gå viralt. Det er et emne, som ligger dybt inde hos mig. Mit største ønske er, at de børn, som oplever at blive angrebet i Gaza, får fred og ro,” siger Fardin og fortsætter.

“Jeg ville ønske, da jeg mistede min egen far til krigen, at der var nogen, som havde hjulpet os dengang. Så havde min far måske stadigvæk været her,” siger han.

Privatfoto

Fardin fortæller, at han i forbindelse med hans baneløb får en bøde på omkring 10.000 kroner. Han ved endnu ikke, om det får yderligere konsekvenser, da Parken, som afholdte arrangementet, samt DBU lige nu er i dialog om, der skal komme en følgestraff.

Men for Fardin har det været det hele værd.

“Jeg har fået mange, som har sendt rosende ord til mig. Man behøver ikke at være hvid-rød for at se, at man skal stoppe børn fra at blive slået ihjel. Det er dybt tragisk, hvad der sker dernede. Jeg havde egentlig planlagt ikke at nævne noget med politik, men jeg har svært ved at holde min kæft, når jeg ser, hvad der sker dernede,” siger han.

På Fardins trøje står der ‘Stop killing children’ efterfulgt af et palæstinensisk flag, men når presse-fotos.dk spørger ind til, om det samme gælder Israelske børn, er svaret ikke lige så klart.

“Jeg har ikke hørt om, at der er blevet slået ligeså mange børn ihjel i Israel som i Palæstina, men man skal tænke på, at ingen holder med Palæstina, hvorimod alle i Vesten holder med Israel,” siger Fardin og fortsætter.

“Alle liv er vigtige, og der er ikke nogen, hvis liv betyder mindre end andres. Men når det er sagt, så er det, der sker i Palæstina, bare værre, da de ikke får den samme hjælp. Israel har slukket for strømmen og begrænset nødhjælpen. Derfor er det værre,” afslutter Fardin Majidzadeh.