05. maj. 2023 - 8:17

26-årig mand er død af skud under fodboldfest i Napoli




En 26-årig mand er blevet dræbt, og tre er blevet såret af skud under fejringen af Napolis Serie A-mesterskab i fodbold.

Det oplyser italiensk politi til det italienske nyhedsbureau Ansa. Manden døde på et hospital i Napoli, efter han ankom til hospitalet i kritisk tilstand.

Politiet er endnu i gang med at udrede, hvad der præcist er sket, skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

Tre andre personer har pådraget sig fyrværkeriskader, oplyser italiensk politi til Ansa.

Billeder af tætpakkede gader i Napoli går lige nu verden rundt. Her tager tusindvis af mennesker del i fejringen af byens første fodboldmesterskab i 33 år. Dengang var den argentinske fodboldlegende Diego Maradona anfører.

Napoli lever og ånder for fodbold, og hele byen blev forud for kulminationen dekoreret i fodboldholdets lyseblå farver. Ifølge det britiske medie BBC symboliserer sejren mere end sport – den symbolisere også en rivaliseringen mellem det rigere Norditalien og det fattigere Syditalien.

Myndighederne har været forberedt på uro i forbindelse med fejringen.

Det amerikanske konsulat i Napoli udstedte i sidste uge en sikkerhedsadvarsel, hvori det lød, at spontan fejring kunne komme til “at vare flere dage”, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Her blev der advaret mod “tung trafik eller vejspærringer, betydelig brug af fyrværkeri og indtag af alkohol i hele byen”.

Politiet havde forbudt fyrværkeri, men det stoppede ikke fans i at lyse himlen op, så snart slutfløjtet lød i den afgørende 1-1-kamp mod Udinese.

Myndighederne har også forbudt biler og scootere fra byens centrum i håbet om minimere kaos.