24. mar. 2023 - 10:40

20-årig anholdt for masseskyderi på Grønland

Arkivfoto


Det var en 20-årig mand, der blev anholdt i Narsaq i Grønland efter en skudepisode, hvor han ifølge Grønlands Politi skød mod tilfældige.

Han er nu tilbageholdt i 28 dage.

Det oplyser Grønlands Politi i en pressemeddelelse.

– Vi har at gøre med en meget alvorlig sag, hvor flere tilfældige personer er blevet såret. På grund af sagens karakter har vi begæret dobbeltlukkede døre i kredsretten, og derfor er det stærkt begrænset, hvad vi kan oplyse om sagen, udtaler vicepolitiinspektør fra Grønlands Politi Lars Bjerregaard i pressemeddelelsen.

– Jeg forstår godt, hvis borgerne i Narsaq er påvirkede af situationen. Det har været en voldsom hændelse. Politiet er talstærkt tilstede i Narsaq og efterforsker fortsat sagen, udtaler han.

Den 20-årige mand fremstilles torsdag eftermiddag lokal tid i et grundlovsforhør, hvor politiet altså har bedt om dobbeltlukkede døre. Det betyder, at offentligheden hverken har adgang til at høre sigtelsen eller at være med til retsmødet.

Ved skyderiet blev to personer ramt af skud, mens yderligere tre blev ramt af glassplinter, da en helikopter fra Air Greenland, der holdt på landingspladsen i byen, blev ramt af skud. Ingen af de ramte er i livsfare, lød det efter skyderiet.

Politiet mener ikke, at nogle af de ramte har en forbindelse til gerningsmanden, oplyser Lars Bjerregaard.

Grønlands Politi får hjælp af danske kriminalteknikere i sagen, skriver Sermitsiaq.

Den 20-årige mand blev anholdt cirka en halv time efter, skyderiet fandt sted. Han er ifølge Sermitsiaq fra lokalområdet.