26. dec. 2022 - 16:22

15-årig stjal chefens bil: Vanvidskørsel med politiet i hælene




En 17-årig dreng fra Kerteminde på Fyn er mandag blevet idømt to måneders ubetinget- og fire måneders betinget fængsel for blandt andet vanvidskørsel i oktober sidste år.

Den på daværende tidspunkt blot 15-årige dreng stjal sin chefs bil og forsøgte derefter at flygte fra politiet i en intens biljagt, skriver Fyens Stiftstidende.

Den 15-årige havde sin kammerat på passagersædet i bilen, der på et tidspunkt nåede op på hele 150 kilometer i timen.

Det gik vildt for sig, da de to unge drenge nåede til byen Årslev med politiet i hælene. Her kørte han tre omgange i byen, mens politiet blandt andet forsøgte at stoppe med sømmåtter. Den unge dreng var i flere omgange ved at påkøre betjente under forløbet.

Listen af lovovertrædelser var lang, da den blev læst op i retten:

At have frembagt fare for politibetjentes liv eller førlighed, biltyveri, kørsel uden kørekort, tilsidesættelse af væsentlige hensyn til færdselssikkerheden, for ikke at standse ved politiets anvisning og for at køre venstre om i en rundkørsel. Han blev dog frifundet for at have været ved at påkøre en fodgænger.

Biljagten endte dramatisk, da den unge dreng mistede kontrollen over bilen, så den rullede flere gange og til sidst landede på taget.

Den unge dreng havde i følge Fyens Stiftstidende filmet dele af biljagten og delt videoerne på Youtube.

Følg dine daglige nyheder på ONP’s Facebook her