28. mar. 2023 - 17:08

Den Blå Planet: Et hav-univers for hele familien

FOTO: Presse-fotos.dk


Det ser ikke ud af meget når man kommer kørende fra Amagermotorvejen og drejer af for at køre ind på parkeringspladsen foran den runde-hvirvelstrøms designede bygning, der blev indviet i 2013.
Fra parkeringspladsen følger du hvirvelstrømmen ind i havets univers, som både store og små kan fordybe sig i.


Gå ind i ”De nordlige søer” og oplev blandt andet havodderen som efter en dasende tur på ryggen i vandet, trænes af centrets dyrepasser, som glædeligt fortæller om udviklingen af arten. Eller oplev ’Et hav af plastik’ – en fortælling om den forurening, som sker i verdenshavene og som er med til at true dyrearterne, ’for når plastik havner i vandet, bliver det en trussel for dyrene’.


For de små og voksne-interesserede er det også muligt at røre både fladfisk, søstjerner, krabber mm. Det kan man i ‘rørebassinet’ som ligger centralt placeret i fløjen.


Efter at have oplevet de forskellige ’Nordlige søer’ kan det anbefales at gå ind tur ind i ’De tropiske søer og floder’. Her kan du i det tropiske univers opleve dovendyret som kravler rundt om hovedet på en, imens at skildpadderne slentre rundt i det tropiske klima.


Noget som trak folk til var de smukke røde piratfisk som i stimer svømmede rundt i et kæmpe bassin som kunne ses fra flere vinkler.


Oceanet er bestemt højdepunktet på hele turen. Det giver en oplevelse af at være under havets overflade, alt imens at den Indopacifiske hammerhaj, Javanesisk konæserokker og andre fantastiske fisk svømmer rundt over hovedet på en.

Den Blå Planet er et sted som kan anbefales til folk i alle aldre og som bestemt et besøg værd, hvis man vil opleve et univers i det blå dyb.